Za nami pierwszy cykl kolacji Bocuse d’Or Poland on Tour 2022, podczas których można było spróbować dań uczestników krajowych selekcji, szefów z Akademii Bocuse d’Or Poland oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej.
To kolejny projekt Akademii, który spotkał się z ogromnym zainteresowaniem szerokiej publiczności, wręcz przerósł oczekiwania organizatorów. Bocuse d’Or Poland w drodze, skierowany jest do gości, którzy cenią sobie markę Bocuse d’Or, szefów kuchni, wyjątkowe miejsca i wysublimowane smaki.
Odbyło się sześć kolacji w sześciu pięknych miejscach w Polsce: w sopockiej restauracji White Marlin, Białej Róży w Krakowie, restauracji Patio w Rzeszowie, restauracji Siesta w Ostrowcu Świętokrzyskim, Chef’s Table by Ernest Jagodziński w Poznaniu i La Brasserie Moderne w Warszawie. W cały projekt zaangażowanych było wiele osób, w sumie przygotowano ponad 30 dań, gotowało 14 szefów kuchni, 300 gości spróbowało autorskich menu. Na stołach królował łosoś MOWI Supreme, owoce morza, dziczyzna, drób i polskie warzywa oraz owoce w nieoczywistych odsłonach. Niezliczona ilość publikacji, która pojawiła się przed i po każdej kolacji w mediach wywoływała falę jeszcze większego zainteresowania. Liczba odsłon w mediach społecznościowych również biła rekordy i sięgnęła miliona zasięgu. Na każdej z kolacji goście doświadczali wielu zaskakujących doznań smakowych, nie zabrakło wspaniałych emocji w przyjaznej atmosferze.
Wiele osób po raz pierwszy usłyszało o Bocuse d’Or, co pokazało, jak ważne jest budowanie marki wśród jeszcze szerszej publiczności. Przykładem może być prezydent Rzeszowa, Konrad Fijołek, który zaszczycił swoją obecnością gości w restauracji Patio.
Teraz Akademia Bocuse d’Or Poland rozpoczyna przygotowania do kolejnej polskiej selekcji Bocuse d’Or, która odbędzie się na jesieni 2023 roku.