Szlif umiejętności i technik gastronomicznych poznawał przez lata w restauracjach w Polsce i zagranicą. W 2012 r. pracował już restauracji Cucina, gdzie piastował stanowisko Sous Chefa. Kolejnym przystankiem stała się Warszawa, gdzie objął stanowisko Head Chef w restauracji Ed Red, gdzie pod jego skrzydłami restauracja otrzymała oficjalną rekomendację organizacji Slow Food Polska oraz wyróżnienie dwóch czapek w prestiżowym przewodniku Gault & Millau. W grudniu 2017 r. rozpocząć pracę na stanowisku Executive Chef w hotelu Andersia oraz restauracji Flavoria. Restauracja dwukrotnie otrzymała nagrodą Grand Award Trzech Widelców w 100 Best Restaurant. W 2019 r. objął stanowisko szefa kuchni restauracji Ułan Browar.
Artur Szwacki jest pasjonatem polskich smaków. Od zawsze stara się wspierać regionalnych dostawców, tworząc kuchnię europejską z wykorzystaniem regionalnych produktów. Tworząc menu kieruje się tym co w danym momencie natura może nam dać od siebie najlepszego. Często mówi, że wszystkie restauracje na świecie dostają nagrody i wyróżnienia za pracę na własnych produktach, dlatego warto doceniać to co rodzime i nasze. W daniach, które serwuje w restauracji Cucina przemyca szczyptę comfort food’u, który ma wzbudzać sentymentalne konotacje.
źródło: materiały prasowe
oprac. red.