Andrea Camastra wielokrotnie nagradzany przez kulinarne środowiska, w tym także wielokrotny zdobywca gwiazdki Michelin zaprasza do nowej restauracji – Nuta.
Restauracja mieści się przy placu Trzech Krzyży 10/14 i otworzyła się 28 stycznia. Obecnie, restauracja prowadzi tastingi w formie prób generalnych, a co za tym idzie, oferuje specjalne ceny.
Nuta udostępnia trzy możliwości tastingu. Pierwszy z nich to Compositore, w nim 3 dania do wyboru spośród 5 wyselekcjonowanych przez Andreę, w cenie 260 zł, drugi to Virtuoso, a w jego skład wchodzą amuse bouche, pieczywo, trzy dania, predessert, deser, petit fours, w cenie 395 zł. A trzeci, ostatni to Maestro – aperitif (do wyboru polska bądź włoska wersja), amuse bouche, pieczywo, sześć dań, pre dessert, deser, petit fours, w cenie 540 zł. Ceny te będą się utrzymywać tylko do zakończenia prób generalnych.
Compositore, Virtuoso, Maestro i Nuta – to wszystko nawiązuje do miłości Andrei do muzyki oraz idei note – by – note, czyli nuta do nuty. Note by note to dziedzina nauki, która opiera się na kuchni molekularnej. Na jej podstawie kucharz jest w stanie całkowicie zmienić konsystencję danego produktu czy pozbyć się nielubianego przez nas zapachu.
A co konkretnie znajdzie się w menu? M.in. kaczka w buraczkach, paprykarz, łosoń z oscypkiem, kwaśnica, ogórkowa, chleb ze smalcem, a nawet pizza.