Alan Pasierb nowym szefem cukierni w Airport Hotel Okęcie

Ludzie

Alan Pasierb nowym szefem cukierni w Airport Hotel Okęcie

Do zespołu Airport Hotel Okęcie dołączył nowy szef cukierni – Alan Pasierb. Swoją przygodę z hotelem rozpoczął dużo wcześniej, bo już 2016 roku. Pracował i szkolił się pod czujnym okiem mistrza cukiernictwa Michała Iwaniuka.

Uczestniczył w wielu konkursach cukierniczych, plasując się w nich na podium. Zdobył m.in. II miejsce w konkursie “Master challenge by scholler”, II miejsce w Mistrzostwach Polski w przygotowaniu deserów Expo Sweet, czy  III miejsce w mistrzostwach Cukierniczych “Debic Pastry Cup”. Jak sam twierdzi najbardziej w swoim fachu lubi nowe wyzwania cukiernicze, które z chęcią i zaangażowaniem wykonuje. Prywatnie jego pasją są podróże kulinarne związane z Bliskim Wschodem i Skandynawią – to dzięki nim cały czas odkrywa nowe połączenia smaków i aromatów. Na dwa lata pożegnał się z Airport Hotel Okęcie, aby wrócić tu na stanowisko Szefa Cukierni.

Od niedawna w Czekoladzie Café nowego kierunku i czekoladowego zacięcia zadaje szef cukierni – Alan Pasierb, który od ponad 12 lat działa w branży cukierniczej. Co więcej, już od 3 lat jest związany z Czekoladziarnią, w której tworzy niebanalne kreacje, wobec których nie można przejść obojętnie. Każdy tworzony przez niego deser to przemyślana struktura kompozycji i smaku, dzięki czemu każdy można określić mianem dzieła cukiernictwa – mówi dyrektor generalny hotelu Jacek Piasecki.

Goście restauracji hotelowych będą mogli przetestować słodkości szykowane pod okiem Alana, zwłaszcza że zbliża się sezon komunijny. A Airport Hotel Okęcie ma na tę okazję ofertę, w której znajduje się m.in. menu skomponowane pod okiem mistrzów kuchni Airport Hotel Okęcie.

Specjaliści zajmujący się organizacją przyjęć przygotują specjalną konsultację i wesprą w organizacji przyjęcia w stylowej o przestronnej restauracji Mirage lub innej sali bankietowej, która będzie pasowała do oczekiwań organizatora. Zadbają także o dekoracje kwiatowe na stołach i bufetach lub zaproponują inne możliwości aranżacji.

A całość dopełnią prawdziwe czekoladowe dzieła sztuki przygotowane przez szefa cukierni. Trufle, praliny, desery, musy, czy wyjątkowy tort komunijny.