Restaurant Week w październiku

Aktualności

Restaurant Week w październiku

28 września 2022

Jednym z najpopularniejszych trendów w mediach społecznościowych jest fotografowanie jedzenia, czyli foodstagramming. Kształty, kolory, tekstury, kompozycje dań na talerzu — mówi się, że nawet 50% smaku to wygląd jedzenia. Prezentacja dań na talerzu, czy dobór zastawy bywają ważniejsze niż jego składniki. To zdjęcia potraw dodają tyle smaku naszym profilom w Internecie.[1]

Już za chwilę wystartuje ogólnopolska, wysokozasięgowa kampania #FoodLooksGood, która będzie mocno zachęcać gości do robienia zdjęć dań w restauracji i dzielenia się nimi w social mediach. Towarzyszyć będzie ona jesiennej edycji Restaurant Weeka, największego Festiwalu kulinarnego w Polsce i w Europie.

To będzie najbardziej “instagramowa” edycja Restaurant Weeka, w której Restauracje przygotują kolorowe dania, estetycznie zaaranżowane na talerzu, tak by Goście mogli nie tylko pysznie zjeść, ale i zrobić piękne zdjęcia jedzenia, którymi podzielą się w swoich social mediach — zaznacza Monika Kamińska, Senior Marketing Manager.

Tej jesieni zasmakujemy oczami. Na Gości czeka ponad 2500 popisowo podanych dań w ponad 400 najbardziej autorskich Restauracjach w całej Polsce!  – dodaje Marcin Wawrzeń, Country Manager.

Najlepsze Restauracje z całej Polski

Festiwal Restaurant Week odbędzie się w ponad 30 miastach w największych regionach: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także w Radomiu i Częstochowie. Swój udział zadeklarowało ponad 400 Restauracji – wśród nich wrocławskie tj. Piwnica Świdnicka, Polka, Forum Kulinarne, krakowskie Wine Garage, Esterante, Miód Malina, La Forchetta na nowo, Halicka, śląskie Chopina 5, SZTOS, Momento di Felicita, szczecińskie Chief by the Kitchen, Restauracja Lokalna, Bollywood, trójmiejskie L’entre Ville, Fisherman, Fellini, Enoki, Luis Mexicantina, z regionu Warmia i Mazury Prosta 38, Staromiejska, Hotel Pirat, białostockie Kwestia Czasu, Koku Sushi Antoniuk, Bona Me w hotelu Mercure, łódzkie Fatamorgana, Wzorcownia by W. Bober, Ramki Restauracja, lubelskie Prusa 8 Lokal Kulinarny, Vinna, Browar Grodzki, rzeszowskie Okovita, NOBO, Patio — Grand Hotel Rzeszów, poznańskie Momo Love At, First Bite, Nifty No. 20, Dram Bar , częstochowskie Ecru Restaurant & Caffe, ArcheVita, Gospoda Złoty Garniec, Kredens oraz radomskie PaTaThai Radom, Kraft Bistro, Bonito Sushi & Asian Restaurant. Znalazły się także znane Gościom warszawskie Syty Chmiel, Port Royal Mini, Frank Winebar&Shop, a także debiutanci tacy jak: Syrena Irena, Mozaika, Tapas 5A Gastrobar. Po raz kolejny w Festiwalu wezmą również udział Restauracje z podwarszawskich miejscowości, wśród nich  m.in. Szara Eminencja (Piaseczno) czy Loft (Pruszków).

Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl

Start sprzedaży: 14 września 2022

Termin Festiwalu: 12 października – 13 listopada 2022