Na zakończenie sezonu twórcy Neo(n) Bistro – Nocny Market i Restaurant Club zapraszają na kolację w blasku neonów, którą przygotuje wybitne trio Chefów – Tomasz Jakubiak, Patryk Dziamski i Marcin Molik.
17-18 września 5-daniową, finediningową kolację na oczach gości po raz pierwszy w tym sezonie przygotuje trio Chefów, którzy specjalnie na wydarzenie przyjadą do Warszawy! Wśród nich: Tomasz Jakubiak, kulinarny dziennikarz i celebryta, gospodarz programów telewizyjnych “Jakubiak w sezonie”, “Jakubiak lokalnie”, “Jakubiak rodzinnie”; Patryk Dziamski, właściciel i Chef Kuchni w Restauracji Aroma w Rokietnicy pod Poznaniem oraz Marcin Molik, Chef Kuchni warszawskiej Restauracji LAS – Lokalna Atrakcja Stolicy.
Chefowie specjalnie na tę okazję zaserwują gościom sezonowe menu w wersji mięsnej i wege, obfitujące w niebanalne połączenia smakowe, a wszystko to w stylu polskim, z elementami kuchni nowoczesnej! A dla miłośników mięsa m.in. galareta wołowa z polskim wasabi, barszczem na kiszonych burakach i ananasie z jagnięciną i kafirem czy boczkiem w miodzie z konfitowanym polikiem wieprzowym, koniakowym demi glace i podpalanymi borowikami. W opcji wege m.in. ravioli z buraków piklowanych faszerowanych bryndzą z żelem cytrynowym i popcornem gryczanym, smażone bakłażany w sosie z pieczonego czosnku i czarnego pieprzu czy kluski leniwe z pieczonej dyni i twrogu z kamykami śliwkowymi, ajerkoniakiem i owocami leśnymi.
Natomiast Marcin Kruk – zwycięzca konkursu barmańskiego World Class Poland 2018, Mistrz Sztuki Barmańskiej przygotuje cocktail pairing dopasowany do fine diningowego menu.