Argentyńska uczta na dachu Warszawy

Aktualności

Argentyńska uczta na dachu Warszawy

W najbliższy weekend Chef Martin Gimenez Castro zabierze wszystkich gości do słonecznej Argentyny w ramach pop-upowej restauracji zero waste Neo(n) Bistro. 

Argentyna w centrum Stolicy…

… tak, to możliwe! Przed nami kolejny weekend z kulinarnymi doznaniami odbywającymi się na dachu Hotelu Novotel. W tym tygodniu specjalne, prawdziwie argentyńskie menu zostało przygotowane przez Martina Gimeneza Castro. To nie tylko szef kuchni i restaurator, ale dla wielu autorytet w dziedzinie sztuki kulinarnej specjalizujący się w autorskiej kuchni South American Modern (połączenie najlepszych ryb, owoców morza i mięs, a także temperamentu i nowoczesnych technik kulinarnych). Swoje doświadczenie zdobywał w Ameryce Południowej oraz w USA, gdzie brał udział w prestiżowych konkursach np. James Beard Foundation. W Warszawie prowadzi restaurację Fine Dining – Ceviche Bar. Martin jest także znany jako zwycięzca I edycji polskiego programu Top Chef, najlepszy Szef obcokrajowiec w Warszawie oraz Szef Jutra w Gault & Millau.

Tuńczyk z koglem moglem i pudrem z siana? Okoń z salsą verde i bodem? A może szczęka hamachi z sosem XO? Dwie lipcowe noce 16 i 17 wypełnią wyrafinowane smaki oraz egzotyczne składniki z dalekiej Argentyny. A to wszystko wysoko w chmurach, w otoczeniu świateł miasta i wyjątkowego widoku na nocną Warszawę. Więcej nie zdradzamy – rezerwujcie!

Neo(n) Bistro jest pierwszą próbą po-lockdownowej redefinicji fine diningu. To seria unikalnych, jednorazowych kolacji wiodących polskich Chefów organizowanych przez twórców Nocnego Marketu oraz Festiwali Restaurant Week i Fine Dining Week i odbywających się w na co dzień niedostępnych magicznych przestrzeniach Warszawy. Niepowtarzalnym doświadczeniom towarzyszy odpowiednia oprawa i serwis, które twórczo łamią historyczne i nowoczesne standardy najwyższej sztuki kulinarnej gościnności.