Trzecia odsłona kolacji Grand Dinners już w maju

Aktualności

Trzecia odsłona kolacji Grand Dinners już w maju

Bez wątpienia to będzie jedno z najbardziej emocjonujących wydarzeń kulinarnych tej wiosny. W dniach 15 i 16 maja w restauracji Belvedere położonej w samym sercu Łazienek Królewskich odbędą się dwie wyjątkowe kolacje z cyklu Grand Dinners.

Organizatorzy zachęceni sukcesem pierwszych kolacji postanowili uczynić to wydarzenie cyklicznym – zaledwie dwie kolacje w roku, którego celem jest przybliżenie gościom doświadczeń kulinarnych związanych z wizytami w najznakomitszych światowych restauracjach, bez konieczności planowania podróży i rezerwacji stolików z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Dlatego już w połowie maja odbędą się kolejne szczególne kolacje z gwiazdkami Michelin w tle, podczas których mistrzowie kuchni zaserwują swoje popisowe dania.

 Gwiazdami obu wieczorów będą trzej wyjątkowi szefowie kuchni: Jean–Philippe Blondet, francuski szef kuchni, który od 2016 roku interpretuje londyńską kuchnię Alaina Ducasse’a we współczesny i wyrafinowany sposób w trzygwiazdkowej restauracji Alain Ducasse w Dorchester, Arnaud Bignon, ambitny francuski szef kuchni, który dwukrotnie znalazł się na liście 100 najlepszych szefów kuchni na świecie, a jego ateńska restauracja Spondi oznaczona jest gwiazdką Michelin oraz gospodarz szef Tomasz Łagowski, który od ponad dwóch lat z powodzeniem zarządza kuchnią w prestiżowej Restauracji Belvedere. Finalista Bocuse d’Or Poland 2015 i 2021, zdobywca nagród Gault & Millau i 100 Best Restaurant oraz trener w Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere, kształcącej młodych adeptów sztuki kulinarnej.

Zapowiada się zatem, już po raz trzeci, wielkie kulinarne święto dla amatorów wysublimowanych smaków. Podczas dopracowanych w smakowitych szczegółach kolacji Grand Dinners, goście będą mieli okazję poznać nietuzinkowe połączenia wyszukanych, regionalnych składników, doświadczyć pokazu spektakularnych technik kulinarnych oraz zakosztować selekcji wyjątkowych i aromatycznych potraw wykreowanych przez światowych Mistrzów Kuchni. Wieczór poprowadzi Karol Okrasa.

Projektowi Grand Dinners przyświeca myśl – Przekraczamy bariery kulinarnej wyobraźni, zatem możemy spodziewać się kreacji nieoczywistych na najwyższym, światowym poziomie.
Organizatorem Grand Dinners jest agencja Smarten PR  smarten@smarten.pl, tel.: 605 505 205