Trendy Chef – on the street

Wydarzenia

Trendy Chef – on the street

22 lipca 2015

22 sierpnia do Bydgoszczy, gdzie na nowo otworzonej, kulinarnej ulicy Jatki odbędzie się IV edycja Międzynarodowego Konkursu Trendy Chef – on the street. Organizatorem konkursu jest: Cukiernia Sowa i Restauracja Memo z Bydgoszczy.

Konkurs nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski, a jego zwycięzca wystartuje w półfinale, który odbędzie się już we wrześniu.

Celem konkursu jest odkrywanie, poznawanie i promowanie nowych talentów i osobowości kulinarnych. Trendy Chef  to konkurs w którym poszukujemy nowych trendów, które obowiązywać będą w polskiej gastronomi przez następny rok. Ma pokazać nowe pomysły smakowe, techniczne, design w połączeniu z nowoczesnością i aktualną estetyką potraw na talerzu.

Inspirować poprzez nowe techniki, rozwiązania technologiczne i kulinarne kucharzy do dalszej pracy i rozwoju w tworzeniu nowoczesnej Kuchni Polskiej również w oparciu o tradycję i kulinarną historię naszego Kraju.

W tym roku zadanie konkursowe polegać będzie na przygotowaniu 7 porcji dania głównego – obowiązkowym składnikiem będą podroby (żołądki, ozorki, nerki, serca, wątróbka, grasica, móżdżek  – do wyboru drobiowe, wołowe lub wieprzowe, należy użyć przynajmniej dwa elementy obowiązkowe.

Deser – obowiązkowym składnikiem będzie czekolada firmy Callebaut. Należy użyć przynajmniej 2 rodzaje czekolady w/w firmy. Przepis powinien być niepowtarzalnym autorskim pomysłem.

Termin nadsyłania zgłoszeń upływa z dniem 01 sierpnia.

Lista uczestników zostanie ogłoszona do 03 sierpnia.

Zgłoszenia należy przesłać drogą elektroniczną na adres: rafalgodziemski@o2.pl

Kontakt z Organizatorem:

Rafał Godziemski

Restauracja Memo

ul. Jatki 6

85-110 Bydgoszcz