Wiosna i lato w restauracji Boreczna to prawdziwa celebracja sezonowości, świeżości, koloru oraz odważnych połączeń smakowych. To czas, w którym natura inspiruje nas do tworzenia dań pełnych życia i ekspresji. Przygotowujemy autorskie kompozycje, łączące lokalne, starannie wyselekcjonowane produkty z wpływami kuchni świata, zapewniając naszym gościom niezapomniane doświadczenia kulinarne.
Na talerzach spotykają się soczyste, aromatyczne polskie owoce, świeże owoce morza, a ponadto szlachetne mięsa – w tym biodrówka wagyu czy comber z jelenia – delikatny, wyrafinowany i pełen głębi.
Z niecierpliwością wypatrujemy pierwszych plonów z naszego ogrodu: szczawiu, pomidorów, fasolki, świeżych ziół, jadalnych kwiatów i innych sezonowych darów natury. Wiosenno-letnie menu w restauracji Boreczna to lekkość, natura i kreatywność – smaki, które zaskakują i na długo zostają w pamięci.
Tomasz Czarnecki
szef kuchni Boreczna