Kurczak w złocistej, apetycznie postrzępionej panierce to danie, w które warto wzbogacić menu każdego lokalu typu fast food. Świetnie smakuje, doskonale łączy się z różnymi dodatkami i cieszy się popularnością w każdej grupie wiekowej klientów. Jak go przyrządzić? Poznaj najłatwiejszy sposób na panierowanego kurczaka. Dzięki tym wskazówkom Twoja panierka do kurczaka zawsze będzie idealnie postrzępiona i chrupiąca.
Chrupiący kurczak z frytkami i sosem – serwuj zestaw idealny
Kawałki kurczaka w złocistej panierce, opakowania na frytki wypełnione po brzegi chrupiącymi frytkami z dodatkiem aromatycznej przyprawy lub sosu – to zestaw, który nieustannie cieszy się ogromną popularnością wśród bywalców fastfoodów. Przyrządzenie go jest bardzo proste i nie wymaga żadnych szczególnych przygotowań (nawet nie potrzebujesz płatków kukurydzianych!). Jesteś w stanie wprowadzić to danie do menu w jeden dzień!
Panierka do kurczaka jak z KFC
Zastanawiasz się, jak zrobić panierkę jak w KFC? Aby przyrządzić kurczaka, który będzie chrupiący na zewnątrz, a w środku pozostanie soczysty i aromatyczny, wystarczy zastosować przeznaczone dla gastronomii produkty: panierkę oraz marynatę, i wykorzystać technikę odpowiedniego panierowania. Gotowa panierka prosto od producenta pozwoli osiągnąć zamierzony efekt w łatwy i szybki sposób. Tym bardziej, że wybierając to rozwiązanie poza produktem otrzymasz szczegółową instrukcję panierowania.
Sekret panierki do kurczaka
Korzystając z gotowej panierki nie musisz martwić się o to, jak zrobić dobrą panierkę do kurczaka. Cały sekret chrupiącej panierki tkwi w użyciu odpowiedniej mieszanki do panierowania. Panierując kurczaka w panierce dedykowanej gastronomii zapewniasz sobie nie tylko wygodę pracy, ale także minimalizujesz ryzyko, że coś pójdzie nie tak.
Szybka panierka do kurczaka
Zatem jaka panierka do fileta z kurczaka? Najlepiej gotowa, przygotowana z myślą o gastronomii. Dzięki odpowiednio skomponowanej mieszance składników panierka świetnie smakuje i wygląda – jest odpowiednio postrzępiona, chrupiąca i złocista. Łatwe przygotowanie panierowanego kurczaka nie tylko pozwala zaoszczędzić czas, ale sprawia, że idealnie chrupiące kawałki kurczaka może przygotować prawie każdy.
Żeby panierka była chrupiąca
Co zrobić, żeby panierka była chrupiąca? Przede wszystkim użyć odpowiednich produktów do marynowania i panierowania. Niezwykle istotne jest także, by mięso odpowiednio przygotować, wymasować i zapanierować. Wiodącą na rynku panierką dla gastronomii jest panierka marki Holly Powder. Dołączona do panierki instrukcja krok po kroku wyjaśnia, jak przygotować kurczaka w chrupiącej panierce.
Lepszy niż w restauracjach kfc?
Właśnie taki może być kurczak serwowany w Twoim lokalu. Nie używaj bułki tartej, zapomnij o płatkach kukurydzianych, wyeliminuj ze swojej kuchni jajka. Idealnie chrupiąca panierka nie potrzebuje żadnego z tych składników. Gotowa marynata i panierka do kurczaka nada Twojemu daniu odpowiedni smak, aromat i wygląd.
Jak uzyskać chrupiącą panierkę na nuggetsach?
Filet kurczaka kroimy na 25-gramowe kawałki. Zalewamy marynatą przygotowaną zgodnie z załączoną do opakowania instrukcją i masujemy aż do wchłonięcia przez mięso zalewy. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 4 godziny. Panierowanie z użyciem gotowej panierki do kurczaka wykonujemy zgodnie ze wskazówkami producenta. Dzięki temu możemy mieć pewność, że uzyskamy oczekiwany przez nas efekt – panierka będzie postrzępiona i bardzo chrupiąca. Kurczaka smażymy w głębokim tłuszczu rozgrzanym do temperatury 170 stopni Celsjusza na złocisty kolor.
Kurczak w panierce – z czym go serwować?
Kawałki kurczaka w chrupiącej panierce to tak pyszne danie, że nie wymaga już żadnych dodatków. Można serwować je w kubełku z ulubionym sosem lub posypane sezamem. Jeśli jednak chcesz zaoferować klientom inne dania oparte na kurczaku w panierce, to przed Tobą wiele możliwości. Kanapki, tortille, burgery, sałatki czy chicken dogi – kurczak w panierce idealnie pasuje do każdej z nich.
Chrupiąca domowa panierka najlepiej smakuje… w domu
Chcąc przygotować kurczaka w panierce w lokalu gastronomicznym najlepiej skorzystać z profesjonalnych rozwiązań. Rozdrobnione płatki kukurydziane, stripsy w cieście naleśnikowym czy panierowanie nuggetsów w bułce tartej to sposoby, które nie sprawdzą się w gastronomii. Są zbyt czasochłonne i nie gwarantują powtarzalności uzyskanego efektu, a opanierowane kawałki mięsa nigdy nie uzyskują takiego postrzępienia jak przy użyciu panierki do restauracji. Chcąc wzbogacić menu lokalu o kurczaka w panierce warto postawić na pewne, sprawdzone i profesjonalne rozwiązania. Panierowanie kurczaka w gotowej panierce gastronomicznej z pewnością do nich należy.
Artkuł zewnętrzny