Do 31 października w trzech hotelach Sofitel – Sofitel Warsaw Victoria, Sofitel Grand Sopot i Sofitel Wrocław Old Town, potrwa cykl wydarzeń związanych z winem. W Warszawie, w restauracji La Brasserie Moderne, Szef Kuchni Maciej Majewski przygotuje specjalne menu degustacyjne składające się z wykwintnych dań, z którymi Master Sommelier Adam Pawłowski skomponuje odpowiednie wina. W Sopocie, w ramach pięciodaniowej kolacji degustacyjnej w restauracji Art. Deco, przygotowanej przez Szefa Kuchni – Tomasza Koprowskiego, odbędzie się degustacja szampanów marki G.M.Mumm Champagne. W świat tych wykwintnych trunków wprowadzi gości Jakub Skurczyński. Sofitel Grand Sopot przygotował również specjalną ofertę koktajli na bazie win, które będą serwowane w Le Bar. Bogatą ofertę podczas Dni Wina przygotował także wrocławski Sofitel. Na szczególną uwagę zasługuje kolacja z Robertem Makłowiczem, która odbędzie się 14 października. Tę wyjątkową ucztę przygotuje Szef Kuchni Piotr Nadolski, a Robert Makłowicz opowie o serwowanych daniach i podanych specjalnie na tę okazję winach, które sam przywiózł z małych europejskich winnic.
(źródło: Grupa AccorHotels)