19-20 czerwca firma Rational zaprosiła dziennikarzy oraz projektantów kuchni gastronomicznych do wspólnego celebrowania 50 lat obecności na rynku w Elektrowni Powiśle w Warszawie. W trakcie wydarzeń odbył się panel dyskusyjny na temat zmieniających się trendów w gastronomii na przestrzeni lat. Goście zaproszeni zostali także do wspólnego gotowania z ekspertem Grzegorzem Łapanowskim. A dania były przepyszne m.in. tataki z sarny, casarecce i caponata z pieczonych warzyw czy na deser krem chantilly z mini pavlove. Wszystkiemu towarzyszyła herbata Dilmah i kawa Saquella.
W naszej firmie wychodzimy z założenia, że kiedy siadamy przy wspólnym stole, decydujące są 3 czynniki: towarzystwo, nastrój i potrawy. Dzięki więziom wykształconym przez lata mamy pewność, że nigdy nie będziemy martwić się o to pierwsze – mówi Anna Pycińska Marketing Director Rational. A o potrawy dbamy wspólnie z Państwem, każdego dnia. To sprawia, że na całym świecie – od Indii, przez Chiny aż do Włoch, ponad 2 tysiące pracowników serwuje 130 milionów dań dziennie. Każde z nich stanowi małe dzieło sztuki. Nic dziwnego – nasze sprzęty przygotowują kucharze dla kucharzy. Zaproszenie ich – Państwa – do procesu tworzenia było naturalną koleją rzeczy. Ktoś, kto odnajduje pasję i emocje w przygotowywaniu potraw, jest w stanie zrozumieć potrzeby osób, które każdego dnia starają się przekazać w daniach to, co najwspanialsze. W produktach zrodzonych z pasji zostawiają kawałek swojego serca.
Od 50 lat firma dostarcza rozwiązania, które wywołują zachwyt na twarzach gości, a z szefów kuchni zdejmują brzemię monotonnych czynności i pozwalają uwalniać kreatywność.
Być może słyszeliście Państwo powiedzenie, że danie główne wędruje do brzucha, a deser – do serca. Widzimy w nim jednak odrobinę fałszu: według nas wszystkie dania przygotowane z pasją rozgrzewają przyjemnie i brzuchy, i serca. I wywołują syty, pełen satysfakcji błysk w oczach. Ten uśmiech przy stole, to wiele mówiące „mmm!” rzuca pomost między różnicami kulturowymi, kolorami skóry i językiem, którym posługujemy się przy stole. W końcu pyszne jedzenie w każdym języku smakuje tak samo. Wszyscy kochamy świetnie zjeść. A my kochamy to Państwu umożliwiać. Rational nigdy nie zaszedłby tak daleko, gdyby nie szefowie kuchni, którzy przez lata dzielili się z nami informacją o tym, co działa świetnie i radami na temat tego, co może działać jeszcze lepiej. Dzięki wsparciu restauratorów, firm cateringowych i wszystkich z Państwa, którzy zdecydowali się powierzyć część przygotowania dań naszym sprzętom, możemy codziennie oferować najsmaczniejszą jakość. Nie byłoby mowy o świetnym łańcuchu dystrybucji i sprawnym serwisie, gdyby nie nasi dealerzy oraz partnerzy serwisowi. Dziękujemy za doskonałe wsparcie i umożliwienie nam skupienia się na tym, co kochamy najbardziej – mówi Anna Pycińska Marketing Director Rational.
Z okazji 50-lecia firma Rational życzymy:
- nieustannej radości, płynącej z kreatywnej pasji tworzenia,
- wielu posiłków przy dużych stołach, w atmosferze tak gorącej jak dania główne,
- produktów które będziemy Państwu dostarczać: aby były nie mniej doskonałe niż dania serwowane w Państwa restauracjach,
- aby świat poza kuchnią zachwycał nas i Państwa nie mniej, niż ten w kuchni.