Firma Hochland w 20-lecie swojej obecności na polskim rynku kontynuuje wprowadzanie nowości produktowych. Tym razem – Valbon Brie z suszonymi pomidorami.
Od teraz dostępne w rodzinie serów Valbon warianty – obok nowości Valbon Brie z suszonymi pomidorami 200g, to: Valbon Camembert oryginalny 180g; Valbon Camembert chili 150g; Valbon Camembert z morelami 150g, Valbon Brie: oryginalny, oliwki 200 g; Valbon Delice 125 g; Valbon Rouge 200 g.
Sery Valbon produkowane są od 2000 roku w Polsce – w zakładzie produkcyjnym Hochland Polska w Baranowie k. Ostrołęki, jednym z najnowocześniejszych zakładów przemysłu spożywczego w Polsce. Wprowadzeniu na rynek nowych serów Valbon Brie z suszonymi pomidorami będą towarzyszyły działania promocyjno – sprzedażowe, także degustacje zorganizowane na terenie całego kraju.