Hermesy Poradnika Restauratora już 10 maja

Wydarzenia

Hermesy Poradnika Restauratora już 10 maja

Już 10 maja spotkamy się na dorocznej Gali Poradnika Restauratora i Poradnika Handlowca wieńczącej XX Wiosenne Ogólnopolskie Spotkanie Czołowych Postaci Świata FMCG i HoReCa. Kulminacyjnym punktem spotkania jest uroczystość wręczenia specjalnych wyróżnień – prestiżowych statuetek – Hermesów Poradnika Restauratora. Kto w tym roku je otrzyma przekonamy się po godz. 20.

Nominacje do statuetki Poradnika Restauratora 2018

RESTAURACJA Z RENOMĄ:

• Restauracja Amber Room, Warszawa, szef kuchni Robert Skubisz

• Restauracja N31, Warszawa, szef kuchni Robert Sowa

• Restauracja Biały Królik, Gdynia, szef kuchni Marcin Popielarz

• Restauracja Bez Gwiazdek, Warszawa, szef kuchni Robert Trzópek

• Restauracja Zakładka Food&Wine, Kraków, szef kuchni Rafał Targosz

• Restauracja Autentyk – Kuchnia i ludzie, Poznań, szef kuchni Ernest Jagodziński

RESTAURACJA Z TRADYCJĄ:

• Restauracja Bulaj, Sopot, szef kuchni Artur Moroz

• Restauracja Stary Dom, Warszawa, szef kuchni Rafał Kowalczyk

• Restauracja Folwark Folińscy, Wysoka, szef kuchni Dawid Szkudlarek

• Restauracja Kraina Smaku, Zakopane, szef kuchni Grzegorz Lelek

• Restauracja JaDka, Wrocław, szef kuchni Justyna Słupska-Kartaczowska

• Restauracja Wodna Wieża, Pszczyna, szef kuchni Szymon Bracik

RESTAURACJA HOTELOWA:

• Hotel Mikołajki Ptasia Wyspa, Mikołajki, restauracja New Island, szef kuchni Tomasz Milewski

• Heron Live Hotel, Sienna, restauracja Marina, szef kuchni Krzysztof Małocha

• Hotel Leda SPA, Kołobrzeg, restauracja La Maison, szef kuchni Andrzej Jakomulski

• Hotel SPA Dr Irena Eris, Polanica Zdrój, restauracja Art Déco, szef kuchni Przemysław Gryz

• Hotel Puro, Poznań, restauracja Nifty No 20, szef kuchni Jakub Ignyś

SIEĆ KAWIARNI/LODZIARNI/CUKIERNI:

• Janusz Profus i Joanna Klimas-Profus, Pijalnie czekolady E. Wedel

• Krzysztof Ilnicki, Umam, Gdańsk

• Michał Doroszkiewicz, Pastry Lab, Poznań

• Iga Sarzyńska, Pracownia Artystyczna Sarzyński, Kazimierz Dolny

• Zbigniew Szczeblewski, Ciastkarnia Marcepanek, Ostrów Wlkp.

SIEĆ HoReCa:

• Starbucks

• Stop Café PKN Orlen

• Tel Aviv Urban Food – Malka Kafka

• Green Caffè Nero

• Evil Steak House.