21 marca w Warszawie, podczas Gastrotargów Smakki, odbył się finał konkursu Heinz Selection. Międzynarodowe jury wyróżnioniło dziesięć burgerowni. Poradnik Restauratora był partnerem medialnym tego wydarzenia.
W skład międzynarodowego jury konkursu pod przewodnictwem Pawła Biskupskiego, szefa kuchni Kraft Heinz Company, wchodzili zarówno jurorzy profesjonalni, jak i degustacyjni – Steve Chantry z Heinz oraz 3 kulinarnych Influencerów: Maciej je, Jawor oraz Bagiński. Korzystając ze swojego doświadczenia, wyłonili dziesiątkę laureatów, którzy zostali objęci Programem Heinz Selection.
Zwycięska dziesiątka:
- Face Burger z Kielc
- KraCow Burgers z Krakowa
- SmaszMi z Łodzi
- Gęba w niebie. Burgery & Pizza z Białegostoku
- The Goood Burger z Warszawy
- BRO Burger z Żor
- Matt?s Cheesesteakes z Krakowa
- Chaps Gastropub z Gliwic
- Lucky food Burger z Krakowa
- Dzika Kuchnia Szczecin ze Szczecina.