Gastronomia na Obcasach ? Teatr Szkoła Kulinarna

Aktualności

Gastronomia na Obcasach ? Teatr Szkoła Kulinarna

26 sierpnia 2011

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:”Calibri”,”sans-serif”; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Już we wrześniu br. w Poznaniu odbędą się niezwykle inspirujące warsztaty kulinarne skierowane zarówno do kobiet związanych z branżą gastronomiczną, jak i takich które kochają gotować i myślą o profesjonalnej karierze w tej branży.

Na 120 m2 specjalnie zaaranżowanej kulinarnej szkoły przez 4 dni targowe, co godzinę odbywać się będą warsztaty, pokazy, prelekcje i spotkania z autorami książek kulinarnych. Wystąpią osobowości polskiej gastronomii, które swoim zawodowym dorobkiem stanowić będą inspirację dla własnej kariery. Będzie można gotować m.in. z Kurtem Schellerem, poznać najnowsze trendy w gastronomii, posłuchać inspirujących prelekcji czy zdobyć autograf kulinarnych mistrzów.

Zapraszamy Kobiety Polskiej Gastronomii do aktywnego uczestnictwa w innowacyjnym projekcie Gastronomia na obcasach – Teatr Szkoła Kulinarna. Tematyka pokazów nawiązywać będzie do czynników składających się na tzw. PIRAMIDĘ ROZWOJU ZAWODOWEGO KOBIETY POLSKIEJ GASTRONOMII. Każdy dzień targowy poświęcony będzie jednemu z jej poziomów:

Dzień 1. NARODOWOŚĆ I TRADYCJA – tego dnia warsztaty poprowadzą Panie – szefowe kuchni, których pasją jest odkrywanie smaków naszego kulinarnego dziedzictwa.

Dzień 2. ŚWIADOMA SWOJEJ KOBIECOŚCI – poświęcony niezwykłym kobietom, które osiągnęły sukces w branży gastronomicznej w kraju i na świecie.

Dzień 3. EDUKACJA I PODRÓŻE KULINARNE – zaprezentujemy formy zdobywania wiedzy i doskonalenia umiejętności poprzez korzystanie z ofert szkół kulinarnych, uczestnictwo w podróżach kulinarnych oraz w międzynarodowych konkursach kulinarnych.

Dzień 4. SAMOREALIZACJA I PASJA – w zgodzie z postępem i innowacyjnością, która nie omija naszej branży zaprezentujemy kuchnię na miarę XXI wieku.

Najnowocześniejszy sprzęt, jak również najnowsze kulinarne technologie – oto bohaterowie ostatniego dnia pokazów.

Wszystkich zainteresowanych uczestnictwem w pokazach – warsztatach zapraszamy na na stronę internetową: www.gastrotrendy.pl oraz na profile Facebook: Gastronomia na Obcasach i Kobiety Polskiej Gastronomii w celu uzyskania szczegółowych informacji.

Kontakt:

FPMS Doradztwo Unijne, ul. Akacjowa 4B lok. B103, 62-002 Suchy Las

gastronomianaobcasach@wp.pl , tel. 535 554 898