Browary Warszawskie otwarte na Warszawę

Aktualności

Browary Warszawskie otwarte na Warszawę

Kolejne koncepty gastronomiczne otwierają się w Browarach Warszawskich. –  Ze względu na obecną sytuację na oficjalne otwarcie z pełną pompą musimy jeszcze trochę poczekać. Na szczęście nic nie stoi na przeszkodzie, żeby już teraz wybrać się na spacer – mówi Dominika Telega-Bałdyga, rzecznik prasowy Browarów Warszawskich.

Otwarte na gości i ich apetyty są już takie koncepty gastronomiczne, jak grecka restauracja Mykonos oraz Japonki Sushi, które choć są pierwszym lokalem sushi działającym wyłącznie w formule „na wynos”, to już mają rosnące grono swoich wyznawców – wylicza Dominika Telega-Bałdyga. W oczekiwaniu na obiad czy lunch można zawiesić oko i podniebienia na artystycznych, wysmakowanych deserach z Deseo, a miłośnicy glutenu i pieczywa na naturalnych zakwasach zachwycą się wypiekami Bakery. Pełną parą pracuje też lokal Etno Cafe serwujący genialne i wypalane we własnej palarni kawy.

A to dopiero początek! Bo już wkrótce w Browarach Warszawskich otworzą swe podwoje kolejne świetne koncepty, m.in. kraftowy Browar Kumpel, kazachski koncept Olivos, Sobremesa Tapas Bar, adriatycka Munja, kawiarnia Dobro&Dobro Cafe, rzemieślnicza lodziarnia Good Lood. A na tych, którzy w swojej kuchni czują się najlepiej, a na mieście poszukują raczej doskonałych składników niż gotowych dań czekają delikatesy orientalne Azjatka, a za moment także włoskie Piccola Italia z zacnym wine barem i rzeźnik Crazy Butcher. Miłośnicy białych, czerwonych, wytrawnych i musujących trunków zakochają się zapewne w Le Paradox. Możliwości spędzania wolnego czasu jest tu tyle, że każdy znajdzie coś w sam raz dla siebie.

Przez ten gigantyczny plac budowy przewinęło się w ciągu blisko 4 lat setki budowlańców, inżynierów, architektów i projektantów wnętrz. Efekt, w co wierzymy, zachwyci wszystkich. Zarówno mieszkańców Warszawy, jak i odwiedzających nasze miasto turystów – komentuje Dominika Telega-Bałdyga, rzecznik prasowy Browarów Warszawskich.