Arte Culinaria Italiana w lutym | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Arte Culinaria Italiana w lutym

23 lutego 2019 r. w hotelu Warszawa*** SPA & Resort w Augustowie odbędzie się kolejna edycja włoskiego wydarzenia kulinarnego Arte Culinaria Italiana. Autorem i pomysłodawcą konkursu jest Giancarlo Russo.

Arte Culinaria Italiana jest imprezą cykliczną odbywająca się od 2001 r. w różnych hotelach i restauracjach w całej Polsce. Po 5 letniej przerwie, w 2016 r. konkurs powrócił w szeregi najważniejszych wydarzeń kulinarnych w kalendarzu imprez gastronomicznych w Polsce. Konkurs ten służy promocji obiektów hotelarsko-gastronomicznych związanych z kuchnią i kulturą włoską oraz prezentacji firm oferujących wysoko jakościowe produkty.

Do konkursu dla profesjonalistów zgłaszają się ekipy z hoteli z całej Polski, spośród których jury selekcyjne wyłania 12 najlepszych ekip na podstawie przesłanych zgłoszeń wg wytycznych w regulaminie konkursowym. 

Jako uatrakcyjnienie wydarzenia odbywa się także konkurs dla Gwiazd - znanych postaci telewizyjnych, które przygotują do oceny jury VIP jedno danie konkursowe.

Jak co roku do objęcia patronatem honorowym zaproszeni zostali: Ambasada Włoska w Polsce, Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, Greckie Stowarzyszenie Kucharzy Poland Branch Office, Stowarzyszenie Włoskich Restauracji i Producentów na Świecie „Ciao Italia2.0” oraz władze miasta Augustów. XIV konkurs odbędzie się z udziałem Partnera Bellavita Expo The Excellence of Italy Warsaw 2019. 

Giancarlo Russo - włoski szef kuchni, restaurator i autorytet z zakresu kuchni włoskiej w Polsce. Oficjalny kucharz Episkopatu Polski przygotowujący dania m.in. dla Jana Pawła II i Benedykta XVI oraz delegacji z Watykanu podczas pielgrzymek do Polski.

www.hotelwarszawa.pl

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
6 grudnia 2018

Podobne artykuły

Tradycja powraca na świąteczne stoły

13 grudnia 2018

O ile na co dzień preferencje smakowe Polaków podążają za aktualnymi, światowymi trendami, o tyle w okresie Świąt Bożego Narodzenia trzymamy się jednak sprawdzonych przepisów. - Jeszcze kilka lat temu wydawało się, że kuchnia świąteczna nie zdoła się oprzeć wpływom nowej „fali” kulinarnej. Potrawy w wersji molekularnej oraz nowe wariacje tradycyjnych dań podbijały serca i podniebienia wielu rodaków. Ostatnio jednak coraz bardziej widoczny jest odwrót na rzecz klasycznych pozycji wigilijnych – przekonuje Bartłomiej Czerwiński, właściciel Restauracji Merliniego.

przeczytaj całość

Monin Cup Junior Poland 2018 - wyniki

12 grudnia 2018

Zdobywczynią pierwszego miejsca Ogólnopolskiego Konkursu Barmańskiego Monin Cup Junior 2018 została Klaudia Guzdek. Nagrodą główną jest reprezentacja Polski w lokalnych zawodach barmańskich Monin w jednym z krajów Unii Europejskiej.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl