15. Dorszowe Żniwa już w sobotę | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

15. Dorszowe Żniwa już w sobotę

7 lipca w Centrum Sportu i Rekreacji Zielona Brama w Przywidzu, odbędzie się jubileuszowa 15. edycja Dorszowych Żniw, czyli Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich. W tym roku zadaniem uczestników będzie przygotowanie zakąski z krzyżowej wołowej firmy Sokołow oraz dania głównego, z wykorzystaniem polędwicy z dorsza oraz puree ziemniaczanego firmy Farm Frites, oleju z esencją masła firmy Kruszwica oraz śmietanki 32 % Debic.

O tytuł mistrzowski zawalczą:

  1. Tomasz Mielniczuk i Bartłomiej Sarnowski - Restauracja Eko, Hotel Agit, Lublin
  2. Łukasz Gościniak i Damian Saja - Hotel Słoneczny Młyn, Bydgoszcz
  3. Arkadiusz Berezowski i Michał Chrzanowski - Hotel Hanza Pałac Welness & SPA, Rulewo
  4. Łukasz Wolny i Hubert Misterkiewicz - Restauracja Ponidzie, hotel Słoneczny Zdrój, Busko Zdrój
  5. Jakub Nowak i Dariusz Zajdlewicz - Restauracja Memo, Bydgoszcz
  6. Przemysław Gościniak i Bartłomiej Kornacki - Restauracja Warszawska, Hotel Centrum Sosnowiec
  7. Paweł Żukowicz i Przemysław Siuda - Restauracja Sowa, Bydgoszcz
  8. Adam Cendal i Paulina Brzozek - Restauracja Esplendidos, Gdynia

Drużyna rezerwowa:

Paweł Zaradkiewicz i Andrzej Dobierski -  Hotel Grodzki Business & Spa, Stargard

W gronie jury zasiądą znakomici szefowie kuchni: Krzysztof Gradzewicz (przewodniczący), Giancarlo Russo (juror honorowy), Michał Kuter,  Janusz Profus, Andrzej Polan, Sebastian Cichy, Andrzej Ławniczak, Adam Dmyterko, Przemysław Langowski, Dariusz Ratuszniak, Ireneusz Koniuszek, Stefan Birek, Ewa Olejniczak, Patryk Dziamski, Przemek Woźny, Krzysztof Gawlik, Patryk Kotarba, Philippe Abraham, Łukasz Lewandowski, Krzysztof Wierzba, Grzegorz Parczewski oraz Jacek Feede.

Dodatkowo, serdecznie Państwa zapraszamy na imprezą towarzyszącą, jaką jest JARMARK PRODUCENTÓW ZDROWEJ ŻYWNOŚCI!

HARMONOGRAM WYDARZENIA:

Sobota/ 7 lipca

7:00 – 10:00 Śniadanie dla wszystkich uczestników oraz gości Dorszowych Żniw;

10:00 – 12:00 Pierwsza tura mistrzostw – EKIPY I, II, III, IV;

12:10  Przemarsz kucharzy;

13.00 – 15.00 Druga tura mistrzostw – EKIPY V, VI, VII, VIII;

13.30 – 16.00 Lunch dla wszystkich uczestników oraz gości Dorszowych Żniw;

15.30 – 16.00 Odprawa jurorów;

16:00 – 16:30 Odprawa zespołów kucharskich;

19.00 Gala Finałowa Dorszowych Żniw/ obowiązują zaproszenia

Organizatorem mistrzostw jest Krzysztof Szulborski/ Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, przy współpracy z Tomaszem Szydzikowskim / Centrum Sportu i Rekreacji Zielona Brama w Przywidzu

Regulamin: www.kucharze.pl

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
5 lipca 2018

Podobne artykuły

Trzy polskie restauracje wyróżnione we francuskim rankingu

13 grudnia 2018

Opublikowano zestawienie 1000 najlepszych restauracji La Liste. Znalazło się w nim miejsce dla trzech lokali z Polski - Amber Room, Atelier Amaro i Senses.

przeczytaj całość

Tradycja powraca na świąteczne stoły

13 grudnia 2018

O ile na co dzień preferencje smakowe Polaków podążają za aktualnymi, światowymi trendami, o tyle w okresie Świąt Bożego Narodzenia trzymamy się jednak sprawdzonych przepisów. - Jeszcze kilka lat temu wydawało się, że kuchnia świąteczna nie zdoła się oprzeć wpływom nowej „fali” kulinarnej. Potrawy w wersji molekularnej oraz nowe wariacje tradycyjnych dań podbijały serca i podniebienia wielu rodaków. Ostatnio jednak coraz bardziej widoczny jest odwrót na rzecz klasycznych pozycji wigilijnych – przekonuje Bartłomiej Czerwiński, właściciel Restauracji Merliniego.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl