Wygraj konkurs Primerba Cup 2013

Newsy

Wygraj konkurs Primerba Cup 2013

10 kwietnia 2013

Do 25 maja br. można zgłaszać swoje receptury do ósmej już edycji Ogólnopolskiego Konkursu Primerba Cup.  Startują drużyny dwuosobowe: szef kuchni i pomocnik, pracujący na terenie Polski.

Receptury zakwalifikowane przez jury wezmą udział w kolejnym etapie, czyli półfinale. Całą rywalizację zakończy finał, rozegrany 23 września br. podczas Międzynarodowych Targów Polagra Gastro – mówi Elżbieta Gizińska, przedstawiciel Organizatora.

Temat konkursu to w tym roku:

“Przystawka ciepła, przygotowana ze śledzia zielonego surowego, z dodatkiem śliwek w dowolnej postaci oraz chrzanu;danie główne z dowolnego elementu tuszki królika, komosy ryżowej, szynki dojrzewającej, żurawiny oraz Ramy Cremefine Fraiche 24%”.

Zarówno przystawka, jak i danie główne, muszą być przygotowane z udziałem minimum jednego rodzaju PRIMERBY KNORR, czyli wyselekcjonowanej kompozycji świeżych ziół, przypraw, grzybów lub warzyw z olejem roślinnym oraz dodatkiem soli. Na rynku dostępnych jest wiele wariantów smakowych Primerby, m.in. bazyliowa, pesto, czosnkowa czy prowansalska.

Zgłoszenia: receptury wraz ze zdjęciem potraw, należy przesyłać na adres: ufs.poland@unilever.com.

Regulamin konkursu dostępny jest na stronie www.unileverfoodsolutions.pl.

Atrakcyjne nagrody

Dla zwycięskiego teamu przewidziane są cenne nagrody. Szef zespołu otrzyma tytuł Mistrza Primerba Cup 2013, czek o wartości 10 000 PLN oraz – co bardzo istotne – nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2014. W ręce jego pomocnika powędruje mikser Artisan firmy KitchenAid.

Organizatorem konkursu jest Unilever Food Solutions Polska, od dwudziestu lat obecny na polskim rynku, gdzie oprócz oferowania produktów wspiera talenty kulinarne i dba o poziom polskiej gastronomii.

Sponsorzy konkursu: Vivamix, Eva-Tec, Grapil.

Patronat medialny m.in.: Poradnik Restauratora