Już jutro rusza 5. edycja targów żywności i napojów – WorldFood. Po raz kolejny kilkadziesiąt włoskich firm, pod wspólnym logo Bellavita zagości na WorldFood, a Giancarlo Russo, szef kuchni i ambasador kuchni włoskiej w Polsce, będzie głównym szefem kuchni włoskiego pawilonu. Giancarlo Russo zaprosił również do udziału w pokazach Anuelo Serra – szefa kuchni w restauracji San Lorenzo w Warszawie, oraz Kurta Schellera – krytyka kulinarnego i założyciela Akademii Kurta Schellera. Również znani już z poprzedniej edycji – Andrea Camastra – właściciel i szef restauracji Senses odznaczonej gwiazdką Michelin, oraz Marzena Gromelska – szef kuchni restauracji Chianti Trattoria – Kręgliccy w Warszawie, dadzą popis sztuce kulinarnej podczas targów WorldFood. W sekrety sztuki światowego dziedzictwa UNESCO w robieniu pizzy po raz kolejny wprowadzi nas Starita Pizza Academy..
Nie zabraknie również Kevina Aistona, znanego kucharza, który tradycyjnie na stoisku Brytyjsko – Polskiej Izby Handlowej, zaprezentuje smakowite steki jagnięce i inne specjalności kuchni angielskiej. Pokazy kulinarne pod patronatem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni poprowadzą znani kucharze pod czujnym okiem szefa Jarosława Uścińskiego, znanego warszawskiego restauratora, przygotowując potrawy z tradycyjnych polskich produktów i specjałów przekazanych przez nagrodzonych i wyróżnionych wystawców.
10-12 kwietnia
ul. Prądzyńskiego w halach EXPO XXI
Zarejestruj się on-line: http://www.worldfood.pl/Rejestracja-on-line