Wiosenne menu Starbucks  o smaku lawendy

Aktualności

Wiosenne menu Starbucks o smaku lawendy

Starbucks wita nadchodzącą wiosnę wprowadzając do oferty limitowaną linię produktów o smaku lawendy.  – Lawenda to idealny smak, aby łagodnie wprowadzić nas z zimy w wiosnę. Jej delikatna słodycz, lekkie kwiatowe nuty i piękny kolor przywołują uczucie odnowy i przebudzenia, które towarzyszą zmianie pór roku. Nasz nowy syrop o smaku lawendy w połączeniu z Starbucks Blonde® Espresso Roast i napojem owsianym tworzy harmonijną kompozycję, charakteryzującą się łagodnym, dobrze zbalansowanym profilem, uzupełnionym kwiatowymi nutami lawendy. Z kolei żywo zielona, czysta herbata matcha, nalewana na delikatne mleko o smaku lawendy, tworzy zachwycająco kolorowe i zaskakująco pyszne połączenie smaków. Myślę, że nasi Goście nie zawiodą się tą wiosenną propozycją – mówi Paula Chudzińska, Brand Manager Starbucks Polska.

Starbucks oferuje szerokie możliwości personalizacji napojów – w większości bez dodatkowych opłat. Możliwość personalizacji dotyczy zresztą nie tylko ziaren – goście kawiarni mogą wybierać spośród roślinnych alternatyw dla mleka, takich jak napoje owsiany, sojowy, kokosowy czy migdałowy, zmienić syrop na inny smak, a bitą śmietanę wymienić na śmietankę wegańską.

Nowa oferta w  Starbucks to jednak nie tylko napoje, ale także słodkości, które idealnie pasują do dobrej kawy. W tym sezonie pojawi się Torcik WiosennyDonut Wiosenny – propozycje dla miłośników klasycznych deserów w świeżym, wiosennym wydaniu. Natomiast Matcha MuffinMatcha Cookie doskonale będą komponować się z napojami o smaku lawendowym, podkreślając ich delikatne kwiatowe nuty.

Wiosenny klimat kawiarni Starbucks można również zabrać ze sobą do domu, z nową mieszanką kaw Spring Season Blend® 2025. Została ona starannie skomponowana z ziaren z Ameryki Łacińskiej oraz regionu Azji i Pacyfiku. To wyjątkowa propozycja dla miłośników średnio palonej kawy, wyróżniająca się harmonijnym profilem smakowym oraz subtelną słodyczą.

źródło: biuro prasowe Starbucks

oprac. H. Handkowska