Wieczór australijski w Starych Jabłonkach

Newsy

Wieczór australijski w Starych Jabłonkach

08 maja 2013

11 maja br. Hotel Anders w Starych Jabłonkach zaprasza w kulinarną podróż do słonecznej Australii. Mięso z kangura, małże Świętego Jakuba oraz australijskie wino Jacob’s Creek przeniosą gości Restauracji Pałacowej do krainy kangurów, do świata zielonych winnic czy piaszczystych plaż.

Przewodnikami w kulinarnej podróży będą goście Dariusza Strucińskiego, szefa kuchni Hotelu Anders w Starych Jabłonkach – australijska szefowa kuchni Veronica Zahra oraz Karol Okrasa. Australian Wine&Food Day, 11 maja, sobota, godz. 17.00-20.00, Hotel Anders w Starych Jabłonkach.

Kolację Australian Wine&Food Day w Starych Jabłonkach poprowadzi Veronica Zahra – szefowa kuchni w Orlando Wines – działającej od ponad 160-ciu lat winiarni, produkującej znane na całym globie australijskie wino marki Jacob’s Creek.

Menu serwowane podczas kolacji to autorska propozycja, nigdzie dotychczas nie podawana. Autorami menu są Veronica Zahra oraz Dariusz Struciński – gospodarz wieczoru Australian Wine&Food Day. Dariusz Struciński o planowanych potrawach: „W menu Australian Wine&Food Day Goście Hotelu Anders znajdą zarówno dania typowo australijskie, jak i potrawy regionalnej kuchni mazurskiej, dobrane specjalnie do serwowanych podczas kolacji win. Będzie to swoista kulinarna podróż z zielonych, pełnych jezior i lasów Mazur do słonecznej Australii – krainy kangurów i kilometrowych plaż. Wspólnie z Veronicą Zahra będziemy odkrywać nieznany ląd, przeniesiemy się na czerwony kontynent, zabierając ze sobą odrobinę polskich Mazur”.