Warsztaty organizowane przez Euro Toques Polska

Newsy

Warsztaty organizowane przez Euro Toques Polska

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:”Calibri”,”sans-serif”; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}

9 listopada br. w Zespole Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych w Gdańsku odbyły się warsztaty pod hasłem „Poznaj swój zawód”.

Organizatorem warsztatów był Wojtek Harapkiewicz, członek Euro-Toques Polska. W warsztatach uczestniczyły klasy zawodowe i technikalne.

Uczniowie mogli zapoznać się z nowoczesnymi metodami gotowania, zaletami próżniowego gotowania niskotemperaturowego; zasadami działania pakowarki próżniowej i szokówki, kuchnią włoską, carving,  a także wziąć udział w szkoleniu teoretyczno-praktycznym w zakresie obsługi robotów wielofunkcyjnych, szatkownic do warzyw, cuttry- wilków stołowych czy też szkoleniu na piecu konwekcyjno-parowym.