Sieć restauracji Sphinx, należąca do Sfinks Polska, wprowadziła sezonowe menu „Szparagi, kalarepa i tamarynd”. To wkładka do karty głównej z kulinarnymi nowościami i bestsellerami, wśród których pojawiły się wiosenne smaki oraz grillowe inspiracje. Dodatkowo restauracje przygotowały sezonową kartę napojów z nowinkami, jak np. Bubble Teamoniada i inne lemoniady.
W wiosennej sezonowej wkładce do menu Sphinx pojawiły się takie nowości jak zupa z kalarepą, tagliatelle ze szparagami, kurczak w sosie musztardowo-tamaryndowym czy labraks ze smażonymi na maśle szparagami, warzywami z patelni, z chrupiącym plackiem warzywnym i sosem serowym. Wielbiciele shoarmy mają do wyboru jej dwie nowe wersje: ze szparagami i sosem serowym oraz shoarmę Pad Thai w orientalnym sosie. Wśród nowych propozycji jest też stek z amerykańskiego Angusa w towarzystwie szparagów na maśle, sosów serowego i chimichurri oraz opiekanych ziemniaków. Na deser m.in. krem z białej czekolady i mascarpone z lodami Oreo, ciasteczkiem Oreo, owocami oraz bitą śmietaną.
Z nadejściem sezonu wiosenno-ogródkowego przygotowaliśmy cały zestaw nowości – dań, napojów i promocji, sprzyjających spotkaniom towarzyskim. Bazują na ulubionych smakach naszych gości, ale w nieco innym wiosennym wydaniu. Zwłaszcza szparagi co roku okazują się kulinarnym bestsellerem w naszych restauracjach i nie mogło ich zabraknąć także w tym sezonie. Goście restauracji mają więc okazję spróbować naszych najbardziej popularnych dań, jak shoarma czy steki, ze smakiem podkręconym przez sezonowe warzywa oraz orientalne przyprawy, jak tamarynd. Oprócz tego wprowadzamy nową ofertę lemoniad, bubble tea i innych orzeźwiających napojów, które doskonale się sprawdzą w nadchodzących coraz cieplejszych dniach – mówi Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć SPHINX.
Sezonowe menu „Szparagi, kalarepa i tamarynd” jest dostępne we wszystkich restauracjach sieci od 19 kwietnia.