Terroir Warsaw w maju

Wydarzenia

Terroir Warsaw w maju

05 kwietnia 2018

27-28 maja w Warszawie odbędzie się Terroir Warsaw. To branżowe spotkanie łączące polskich i zagranicznych szefów kuchni, restauratorów, producentów żywności, dziennikarzy kulinarnych.

– Międzynarodowa ekspansja oznacza, że możemy wyszukiwać i wspierać kulinarnych ambasadorów w tak ciekawych destynacjach, jak Warszawa. Tym samym powiększamy międzynarodową społeczność hospitality poprzez edukację i networking – mówi Arlene Stein, założycielka i dyrektorka Terroir.

27 maja forum zgromadzi w Fortecy Kręglickich uznanych zagranicznych szefów kuchni, m.in. Amandę Cohen (Nowy Jork), JP McMahona (Irlandia) i Marka Besta (Sydney) oraz dziennikarzy, ekspertów zajmujących się turystyką kulinarną i sommelierów. Goście spotkają się z przedstawicielami polskiej sceny kulinarnej, aby porozmawiać o bogactwie wynikającym z różnorodnych wpływów w polskiej kuchni, ekscytujących zmianach w naszej gastronomii i o tym, jak sprawić, by Polish cuisine stała się marką rozpoznawalną na świecie. Wydarzenie skierowane jest do szefów kuchni, restauratorów, sommelierów, foodiesów i wszystkich zainteresowanych dyskusją o nowej polskiej scenie kulinarnej.

Zwieńczeniem Terroir Warsaw będzie poniedziałkowa kolacja, w restauracji Zoni znajdującej się przy Muzeum Polskiej Wódki, przygotowana przez pary polskich i zagranicznych szefów kuchni – wspólnie stworzą oni menu zainspirowane polskimi tradycjami.

Wydarzenie skierowane jest do szefów kuchni i foodiesów, restauratorów i sommelierów, wszystkich zainteresowanych dyskusją o nowej polskiej scenie kulinarnej.

Lista uczestników

Wojciech Modest Amaro, Atelier Amaro

Aleksander Baron, Zoni

Adrian Klonowski, Pädaste Manor, Estonia

Maciej Nowicki, Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie

Justyna Słupska Kartaczowska, Jadka, Wrocław

Robert Trzópek, Bez Gwiazdek

Maksut Aşkar, neolokal, Stambuł

Mark Best, Genting Dream, Sydney

Amanda Cohen, Dirt Candy, Nowy Jork

Nicolai Ellitsgaard Pedersen, Under, Norwegia

JP McMahon, Eat Galway, Irlandia

Connie DeSousa & John Jackson, Charcut, Kanada

Bilety

Forum 27 maja

70 euro za osobę

https://www.rsvp-popup.com/events/terroirwarsawforum

Kolacja 28 maja

95 euro za osobę

https://www.rsvp-popup.com/events/TerroirWarsawDinner

Limitowany pakiet Forum + Kolacja

145 euro za osobę

https://www.rsvp-popup.com/events/TerroirWarsawSaver