27-28 maja w Warszawie odbędzie się Terroir Warsaw. To branżowe spotkanie łączące polskich i zagranicznych szefów kuchni, restauratorów, producentów żywności, dziennikarzy kulinarnych.
– Międzynarodowa ekspansja oznacza, że możemy wyszukiwać i wspierać kulinarnych ambasadorów w tak ciekawych destynacjach, jak Warszawa. Tym samym powiększamy międzynarodową społeczność hospitality poprzez edukację i networking – mówi Arlene Stein, założycielka i dyrektorka Terroir.
27 maja forum zgromadzi w Fortecy Kręglickich uznanych zagranicznych szefów kuchni, m.in. Amandę Cohen (Nowy Jork), JP McMahona (Irlandia) i Marka Besta (Sydney) oraz dziennikarzy, ekspertów zajmujących się turystyką kulinarną i sommelierów. Goście spotkają się z przedstawicielami polskiej sceny kulinarnej, aby porozmawiać o bogactwie wynikającym z różnorodnych wpływów w polskiej kuchni, ekscytujących zmianach w naszej gastronomii i o tym, jak sprawić, by Polish cuisine stała się marką rozpoznawalną na świecie. Wydarzenie skierowane jest do szefów kuchni, restauratorów, sommelierów, foodiesów i wszystkich zainteresowanych dyskusją o nowej polskiej scenie kulinarnej.
Zwieńczeniem Terroir Warsaw będzie poniedziałkowa kolacja, w restauracji Zoni znajdującej się przy Muzeum Polskiej Wódki, przygotowana przez pary polskich i zagranicznych szefów kuchni – wspólnie stworzą oni menu zainspirowane polskimi tradycjami.
Wydarzenie skierowane jest do szefów kuchni i foodiesów, restauratorów i sommelierów, wszystkich zainteresowanych dyskusją o nowej polskiej scenie kulinarnej.
Lista uczestników
Wojciech Modest Amaro, Atelier Amaro
Aleksander Baron, Zoni
Adrian Klonowski, Pädaste Manor, Estonia
Maciej Nowicki, Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
Justyna Słupska Kartaczowska, Jadka, Wrocław
Robert Trzópek, Bez Gwiazdek
Maksut Aşkar, neolokal, Stambuł
Mark Best, Genting Dream, Sydney
Amanda Cohen, Dirt Candy, Nowy Jork
Nicolai Ellitsgaard Pedersen, Under, Norwegia
JP McMahon, Eat Galway, Irlandia
Connie DeSousa & John Jackson, Charcut, Kanada
Bilety
Forum 27 maja
70 euro za osobę
https://www.rsvp-popup.com/events/terroirwarsawforum
Kolacja 28 maja
95 euro za osobę
https://www.rsvp-popup.com/events/TerroirWarsawDinner
Limitowany pakiet Forum + Kolacja
145 euro za osobę
https://www.rsvp-popup.com/events/TerroirWarsawSaver