Szkolenie dla kucharzy w CT Kulinarnej Doram

Newsy

Szkolenie dla kucharzy w CT Kulinarnej Doram

19 marca 2011

14 marca br. w Centrum Techniki Kulinarnej „DORAM” odbyły  się pod okiem szefa kuchni, Jacka Grochowiny (laureata wielu prestiżowych nagród kulinarnych i znanego pasjonata sztuki kuchennej) warsztaty kulinarne poświęcone kuchni włoskiej.  Zadaniem uczestników było przygotowanie czterech dań: parmegiane-malanzane zapiekany grillowany bakłażan z pomidorami, parmezanem i mozzarellą z sosem pesto i balsamicznym; osso bucco – duszona gicz cielęca z warzywami i risotto pietruszkowym; ryba pieczona w soli morskiej z cukinią fritta i maślanym sosem cytrynowym; spaghetti z mulami w sosie pomidorowym.

Podczas pokazu odbyła się krótka prezentacja nowoczesnego sprzętu gastronomicznego firmy Dora Metal.

W szkoleniu wzięło udział 24 kucharzy z Warszawy oraz okolic.

W spotkaniu udział wzięli:

– Wiesław Lichota, Marcin Piekutowski (Skład win i restauracja)

– Anetta Pacuła- Podemska (Aneth|Party Service)

– Iwan Sokołyk (Hotel Start)

– Agnieszka Żak, Jakub Szczepaniak, Michał Falkiewicz, Paweł Kacprzak (Trattoria Italia)

– Małgorzata Roszkiewicz, Grażyna Sobieraj(Karczma Stara Chata)

– Paweł Dybowski (Hotel Twins)

– Anna Wieczorek, Piotr Grajek (Catering Anna)

– Kamil Gajewski (Le Regal)

– Adam Lesiński (Trattoria Boccone)

– Maciej Rozen (Twister)

– Adam Chmielewski (Hotel Gromada)