3. edycja konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych oraz profesjonalnych kucharzy „Sportowa wiosna 2018” odbędzie się 5-6 marca w Gniewinie.
Celem konkursu jest popularyzacja wiedzy kulinarnej i najnowszych trendów gotowania. Zwłaszcza dziedzina kuchni sportowej, kuchni fit – to najważniejsze wyzwania współczesnych kulinariów.
– Szczególnym wyróżnieniem naszego wydarzenia, podkreśleniem jego rangi i wartości stało się włączenie się do jego organizacji patrona – Klubu Szefów Kuchni, a także wielu znanych osobistości i celebrytów świata gastronomii – mówi Sebastian Cichy, szef kuchni w Hotelu Mistral Sport****.
Podobnie, jak w roku ubiegłym, pierwszy dzień konkursu będzie skierowany do uczniów szkół gastronomicznych, natomiast w drugim dniu w szranki kulinarnych zmagań staną kucharze profesjonalni. Uwieńczeniem konkursu będzie uroczysta Gala Biznesu – wydarzenie, podczas którego w Hotelu Mistral Sport**** spotkają się gwiazdy świata biznesu, sportu i kulinariów.
Organizator to Centrum Sportowo-Konferencyjne im. Włodzimierza Lubańskiego w Gniewinie – Hotel Mistral Sport****. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.
Więcej informacji:
Szef kuchni Sebastian Cichy
Tel. +48 539 913 690
sebastian.cichy@hotelmistralsport.pl
Regulamin konkursu dla kucharzy
Regulamin konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych