Wydarzenia

Smart Cuisine – dania dietetyczne za nami

02 kwietnia 2019

W konkursie „Smart Cuisine – dania dietetyczne”, który odbył się podczas targów Eurogastro pierwsze miejsce wywalczył Bartosz Ludniewski i Beata Bartoszewska z Smaczna Dieta. Drugie miejsce wywalczyli Rafał Durka i Grzegorz Boczek z Diune Hotel&Restort, a trzecie Marcin Kaczmarek-Pielin i Tobiasz Lehman z Hotel Rodan.

W konkursie mogli wziąć udział osoby pełnoletnie, na co dzień pracujące w gastronomi, zamieszkałe na terenie RP lub poza granicami Polski. Uczestnicy startujący indywidualnie lub w parze z pełnoletnim pomocnikiem. Na zadanie konkursowe mieli 60 minut, a do przygotowania danie pod hasłem: „Karotenoidy – naturalne barwniki w warzywach i owocach strażnikami parametrów zdrowia”. Nagrodami w konkursie są: 1 miejsce – 8.000 zł, 2 miejsce – 3.000 zł, 3 miejsce – 1.000 zł oraz nagrody rzeczowe.

W skład jury wchodzili: Iwona Niemczewska (przewodnicząca),Marcin Popielarz, Paweł Salamon, Robert Skubisz, Judyta Szymkowiak, Magdalena Wieczorek.

Organziatorem był Klub Szefów Kuchni.

 

20190327 122907

20190327_123027

20190327_123051

20190327_123107

20190327_123126

20190327_123532

55927921_2135377443209725_4929700858905493504_n