12 marca w hotelu Pięciu Dębów w Supraślu odbędzie się drugi ogólnopolski konkurs kulinarny Smaki Podlasia.
Do konkursu zakwalifikowały się następujące drużyny:
Maciej Wiśniewski, Michał Prokurski – Drużyna Synkowie, Białystok
Wiktoria Długosz, Kamil Rogodziński – Hotel Felix, Warszawa
Piotr Soroka, Sebastian Marek – Pawilon Towarzyski, Białystok
Kamil Paszkowski, Przemysław Sturgulewski – Nowa Szekla Tawerna & Bar Concept by Marcin Budynek, Augustów
Piotr Purol, Beata Stoś – Weranda Home, Sławice
Robert Biercewicz, Mariusz Bunia – Da Aldo Ristorante, Warszawa
Dorian Maciej Łepkowski, Paweł Świderski – Centrum Konferencyjno-Bankietowe, Rozłogi
Mateusz Kowalkowski, Szymon Kruszewski – Restauracja Rukola Dywity i Restauracja Kardamon, Olsztyn
Borys Sikorski, Michał Filipczuk – Restauracja Pocztowa, Gorzów Wielkopolski.
W tym roku zmagania oceniać będzie jury w składzie: Artur Zaskurski, Marcin Bożek, Sebastian Cichy, Bartosz Turowski, Daniel Jakubiec, Piotr Szczypior Szczygielski, Sławomir Miotek, Damian Sasinowski, Michał Arciszewski, Dawid Siniło, Krystian Sosnowki.
Organizatorem konkursu jest szef kuchni Artur Lenczewski. Zadaniem uczestników będzie przygotowanie dania z otrzymanego Black Box.