28 stycznia o godz. 18 w Zagrodzie Bamberskiej spotkają się: Sergiusz Hieronimczak, Ernest Jagodzinski, Jakub Kasprzak, Michał Kuter, Tomasz Purol, Grzegorz Olejarka i Michael Vacek. W tym dniu będziemy mieli okazje spróbować menu degustacyjne składające się z dwunastu dan.
Na naszych talerzach pojawia się Polskie smaki, ale nie zabraknie też Wielkopolskich akcentów. Rzodkiew, słonina, ciecierzyca, czereśnie, wędzona cebula, seler, pstrąg to tylko niektóre punkty menu.
Każdy z zaproszonych Szefów odpowiedzialny będzie za cześć kulinarnej całości.
Kolacja przygotowana przez tak znakomitych Kucharzy dopełniona będzie odpowiednio dobranymi winami.
Sergiusz Hieronimczak – Zagroda Bamberska
Ernest Jagodzinski – CIUCINA
Jakub Kasprzak – Wieniawskiego 5
Michał Kuter – A nóz widelec
Tomasz Purol – Blow Up Hall 5050
oraz Szefowie z londyńskiego Hotelu Mandarin:
Grzegorz Olejarka, Michael Vacek