Na rynek HoReCa trafiło kolejne wydanie Kalendarza Smarten z szefami kuchni i cukierni. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym.
Po sukcesie poprzednich edycji pomysłodawcy projektu, którzy na co dzień pracują z szefami i w tym roku wydali nietuzinkowy kalendarz, w którym rok 2018 zadedykowali wielkiemu wydarzeniu – krajowym eliminacjom Bocuse d’Or Poland 2018. Ten najważniejszy konkurs kulinarny na świecie powrócił do naszego kraju a oficjalnym reprezentantem marki Bocuse d’Or w Polsce jest agencja Smarten PR.
W tym roku zaproszono do projektu ponad 50 szefów kuchni i cukierni. Wtedy nie wiedziano jeszcze, że wśród nich znajdują się kucharze, którzy zakwalifikują się do finału Bocuse d’Or Poland 2018, który odbędzie się w dniach 27-28 lutego w Warszawie.
Ideą tej edycji kalendarza są kolorowe zdjęcia szefów wykonane w plenerze. Wiele z tych miejsc nawiązuje do regionu, z którym bohaterowie poszczególnych kart kalendarza związani są kulinarnie. A zatem każdy miesiąc to inna historia i inna część naszego pięknego kraju. Połączono młodość z długoletnim doświadczeniem i niekwestionowanymi autorytetami polskiej gastronomii w pięknych okolicznościach przyrody.
Dodatkowym elementem umieszczonym również w tegorocznym kalendarzu są ważniejsze daty wydarzeń gastronomicznych, które będą miały miejsce w nadchodzącym roku. Wśród nich targi, konkursy i tematyczne święta w poszczególnych dniach.