W minionym tygodniu miało miejsce otwarcie lokalu Meat & Fit w Częstochowie (woj. Śląskie). To już czwarte otwarcie pod marką Meat & Fit w tym roku.
Lokal znajduje się w obiekcie usługowo-biurowym przy ul. Jagiellońskiej 1 (dzielnica Raków). W sąsiedztwie lokalu znajdują się takie marki jak Neonet, Drogerie Hebe, Abra Meble oraz wiele innych mniejszych marek. Lokal ma powierzchnię 52 m2 i urządzony jest w nowoczesnym i charakterystycznym dla Meat & Fit stylu. Miejsce dla siebie znajdą w nim jednocześnie 22 osoby.
Jest to pierwszy w Częstochowie lokal, w którym jednocześnie można skorzystać z szerokiej oferty burgerów z mięsem oraz w 100% wegańskich.
Na I połowę 2018 roku mamy zaplanowane otwarcia kolejnych lokali m.in. w Siedlcach, Złotoryi, Białymstoku, Płocku, Warszawie oraz we Wrocławiu. W całym roku 2018 planujemy otworzyć minimum 20 lokali. Niezależnie w kilku miastach prowadzone są poszukiwania nowych lokali przez kolejnych Franczyzobiorców.
W menu Meat & Fit znajduje się szeroki wybór burgerów z grillowaną wołowiną, drobiem, wieprzowiną oraz wegańskie, sałatki, smoothies owocowe i warzywne, soki tłoczone na zimno, mleczne shake, kawy tradycyjne i smakowe
Poszukujemy partnerów do współpracy w miastach od 20 tysięcy mieszkańców oraz w średnich i dużych miejscowościach zarówno w galeriach handlowych jak i w lokalach miejskich o średniej powierzchni. Przedsiębiorcy zainteresowani otwarciem bistro „Meat & Fit” muszą liczyć się z inwestycją około 60-70 tyś zł netto w zależności od stanu technicznego lokalu. W tej kwocie ujęty jest już sprzęt, który można wziąć np. w leasing lub zakupić poprzez kredyt wtedy inwestycyjne nakłady gotówkowe znacznie się zmniejszą.