Nowa restauracja polska w Warszawie

Newsy

Nowa restauracja polska w Warszawie

05 kwietnia 2012

Restauracja Polska Rozpusta to nowy lokal w centrum Warszawy przy ul. Elektoralnej 23, tuż obok Hali Mirowskiej. To jedno z niewielu miejsc na kulinarnej mapie stolicy, w którym można skosztować rzadko spotykanych i trochę już zapomnianych dań kuchni polskiej. W stałym menu znajdują się też dobrze znane, tradycyjne polskie przysmaki – tatar z domowymi marynatami, nóżki wieprzowe czy pasztet z gęsi. Jako dania główne serwowane są interesujące zestawienia polskich mięs i ryb z różnorodnymi dodatkami – leśnymi grzybami, własnej roboty sosami i konfiturami. Wszystkie potrawy przygotowywane są na miejscu ze świeżych składników, kucharze sami robią makarony, kopytka czy kluski śląskie, przygotowują desery, pieką ciasta i faworki.

Rozpusta czynna jest codziennie od godz. 11:00 do ostatniego gościa. Codziennie w porze obiadowej można skomponować swój własny posiłek z szerokiego wyboru dań głównych i dodatków. Obiad w cenie 25 zł razem z zupą można zjeść na miejscu lub zamówić do biura.