Kiełki to nie tylko element dekoracyjny w kuchni, a z pieczywa można zrobić eleganckie i smaczne dania bankietowe – właśnie to podczas Targów Warsaw Gastro Show udowodnili kucharze z Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukiernictwa.
Międzynarodowe Targi Gastronomiczne Warsaw Gastro Show odbyły się w dniach 24-26 maja w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie pod Warszawą. To inicjatywa dedykowana dla branży spożywczej, gastronomicznej oraz hotelarskiej. Odwiedzają je zarówno przedstawiciele branży HoReCa, jak
i pasjonaci kuchni i gotowania. Podczas tegorocznej edycji nie zabrakło reprezentacji Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukiernictwa, którego partnerem strategicznym jest Selgros Cash&Carry i Transgourmet.
Na swoim stoisku kucharze zaprezentowali najnowsze kulinarne trendy. Odwiedzający mogli spróbować dań takich jak dorsz na puree z kalarepy, z chipsem z ziemniaka czy musu z awokado z owocami leśnymi i makaronikami.