Na świętego Marcina najlepsza gęsina

Newsy

Na świętego Marcina najlepsza gęsina

09 października 2013

„Na świętego Marcina najlepsza gęsina” – głosi przysłowie. Województwo Kujawsko-Pomorskie rozpoczyna po raz piąty promocję polskiej gęsiny, mającą na celu przywracanie tradycji serwowania jej co najmniej od 11 listopada (św. Marcina, Narodowe Święto Niepodległości) do 15 grudnia. Zaproszenie do udziału w akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina” jest skierowane do każdej restauracji w Polsce.

– Chcemy wesprzeć promocyjnie restauracje, które zgłoszą się do naszej akcji. Decyduje kolejność zgłoszeń. Nasza akcja nie ma charakteru komercyjnego, jest finansowana przez samorząd ze środków RPO WKP 2007-2013, PROW 2007-2013 oraz budżetu Województwa Kujawsko-Pomorskiego. Nie pobieramy żadnych opłat, nie stawiamy żadnych warunków poza złożeniem deklaracji serwowania gęsiny w Państwa restauracji co najmniej od 11 listopada do 15 grudnia 2013 roku. Nie ma znaczenia wielkość Państwa lokalu, liczy sie chęć przystąpienia do naszego projektu i odesłanie formularza zgłoszeniowego, co będzie równoznaczne ze złożeniem deklaracji, że w Państwa menu od 11 listopada do 15 grudnia 2013 roku znajdą się potrawy z gęsiny. To Państwo decydujecie, ile potraw z gęsiny oferować będzie Państwa restauracja – mówi organizator.

Organizator ze swej strony oferuje restauracjom biorącym udział w akcji bez żadnych opłat:

1. Naklejki na drzwi reklamujące akcję;

2. Plakaty A3;

3. Ulotki z miejscem do przybicia pieczątki z nazwą własnej restauracji oraz jej adresem;

4. Elektroniczne wersje menu oraz projekty innych materiałów, wspomagających sprzedaż – do ściągnięcia z naszej strony, po zalogowaniu się;

5. Promocję Państwa restauracji na stronie akcji www.czasnagesine.pl oraz na portalach.

6. Promocję akcji poprzez rozlosowanie 150 bezpłatnych voucherów na kolacje dla dwóch osób wartości 100 zł, refundowanych przez nas po wykorzystaniu ich w Państwa restauracji przez konsumentów;

7. Promocję akcji w mediach ogólnopolskich.

 

Każda z restauracji biorąca udział w akcji jest zobowiązana do:

1. Umieszczenia w swojej karcie menu jednego lub więcej przepisów na gęsinę, która będzie serwowana w okresie co najmniej od 11 listopada do 15 grudnia br.;

2. Przesłania do nas co najmniej jednego autorskiego przepisu na gęsinę, który weźmie udział w konkursie „Złote półgęski 2013″ w kategorii „Najlepszy przepis na potrawę z gęsiny” – finał konkursu, w którym można będzie wygrać cenne nagrody – w połowie grudnia 2013 r.;

3. Przesłania przepisu (przepisów) na gęsinę serwowanych podczas akcji w restauracji, najlepiej ze zdjęciami do wykorzystania na naszej stronie internetowej i FB;

4. Wzięcia udziału – w miarę możliwości – w konkursie dla profesjonalistów „Sfilmuj swój przepis na gęsinę”, w którym główną nagrodą dla autora sfilmowanego przepisu i przygotowanej na jego podstawie potrawy jest wyjazd do Tours, miasta we Francji, związanego ze św. Marcinem i gęsiną;

5. Przyjmowania gości, którzy pojawią się w restauracji z naszymi voucherami.

W zeszłym roku, w ramach akcji dla restauracji „Czas na gęsinę”, przeznaczyliśmy 150 voucherów o wartości 100 zł do wykorzystania dla osób biorących udział w różnych konkursach. Cieszyły się one olbrzymim powodzeniem, a restauracje, do których trafiali goście z voucherami, były podwójnie zadowolone – Z gości wybierających właśnie ich restauracje oraz z promocji lokalu – dzięki akcji „Czas na gęsinę”. W tym roku oczywiście zachowujemy tę ilość voucherów.

Na nagrody w różnych konkursach przeznaczonych zostanie 150 voucherów o wartości 100 zł każdy na kolacje dla dwóch osób w wybranych restauracjach biorących udział w naszej akcji, których aktualna lista będzie się znajdowała na stronie www.czasnagesine.pl. Strona ta jest jednocześnie płaszczyzną kontaktu między konsumentami a restauracjami, forum konsumentów oraz recenzentów.

Nowością i ułatwieniem dla konsumentów będzie to, że mapa kulinarna restauracji biorących udział w akcji „Czas na gęsinę” będzie również dostępna na urządzeniach mobilnych.

O zakwalifikowaniu restauracji do akcji „Czas na gęsinę” poinformujemy drogą mailową (na adres podany w formularzu zgłoszeniowym).

 

Już czas na gęsinę! Zapraszamy do współpracy!

 

Wykonawca zamówienia Województwa Kujawsko-Pomorskiego:

 

Kontakt w sprawie akcji „Czas na gęsinę”:

Adam Zaguła

e-mail: kontakt@czasnagesine.pl

kom. +48516893820