27 lutego w hali Centrum Expo XXI Warszawa odbędą się Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru „Expo Sweet 2018”. Do startu zakwalifikowało się 18 drużyny. Temat mistrzostw to: „Aby życie bardziej osłodzić, trzeba jabłko z krówką pogodzić”.
Organizatorem Mistrzostw jest Expo Sweet EZIG – Europejskie Zgrupowanie Interesów Gospodarczych. Patronami merytorycznymi Mistrzostw są – Fundacja Klub Szefów Kuchni, Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni I Cukierni, a także Trendy Chef Team.
Zakwalifikowane drużyny:
Albertina Restaurant & Wine
DoubleTree by Hilton Krakow
Filharmonia Smaku
Hotel Air Port Okęcie
Hotel Hilton / Restauracja Mercato
Hotel Spa Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie Restauracja Romantyczna
Hotel Topacz.
Kuchnia i Strych
Restauracja Rynek MMXII Dariusz Kacprzak
Restauracja Amarylis
Restauracja Chef food & friends
Restauracja Cucina
Restauracja Halka (Hotel Aries)
Restauracja Kubicki
Restauracja Sowa
Restauracja Warszawska Hotelu Centrum Sosnowiec
Restauracja Hyćka
Szara Gęś MSHG.
fot. materiały prasowe Expo Sweet