20 grudnia upływa termin nadsyłania zgłoszeń na Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru „Expo Sweet 2018”. Końcowa data kwalifikacji to 2 stycznia 2018 r.
W konkursie mogą wziąć udział wszystkie osoby pracujące w punktach gastronomicznych tj. restauracjach, kawiarniach, barach i hotelach, niezależnie od ich wyuczonego zawodu. Celem Mistrzostw jest popularyzacja sztuki cukierniczej w branży gastronomicznej. Ponadto Mistrzostwa mają promować europejskie produkty tradycyjne, regionalne lub po prostu znane.
Konkurs odbędzie się 27 lutego 2018 r. w hali Centrum Expo XXI Warszawa. Temat mistrzostw to: „Aby życie bardziej osłodzić, trzeba jabłko z krówką pogodzić”.
Organizatorem Mistrzostw jest EXPO SWEET EZIG – Europejskie Zgrupowanie Interesów Gospodarczych. Patronami merytorycznymi Mistrzostw są – Fundacja Klubu Szefów Kuchni, Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, a także Trendy Chef Team.
Wszelkie pytania odnośnie regulaminu proszę składać w formie pisemnej na adres: mistrzostwa@exposweet.pl.