Mateusz Suliga o Hermesie Kulinarnym Poradnika Restauratora

Aktualności

Mateusz Suliga o Hermesie Kulinarnym Poradnika Restauratora

Przed nami nominacje do Hermesa Kulinarnego „Poradnika Restauratora”. Kto w tym roku zostanie uhonorowany statuetkami, dowiemy się 25 września br. w Poznaniu, podczas XXV Ogólnopolskiego Spotkania Czołowych Postaci Świata FMCG i HoReCa. A tak o nagrodzie mówi Mateusz Suliga, szef kuchni restauracji Artesse w Hotelu H15 Luxury Palace w Krakowie, laureat 2024 w kategorii „restauracja hotelowa”.

To dla mnie spełnienie marzeń. Znalazłem się w gronie osób, na których kiedyś się wzorowałem. To dowód uznania o ogromnej wartości, ponieważ jest przyznawany przez środowisko. Cieszę się, że doceniono też znaczenie restauracji hotelowych – one mają ogromny potencjał.

Przypominamy, iż nasza nominacja nigdy nie wiązała się z wniesieniem jakiejkolwiek opłaty. To wyróżnienie, w którym głosy oddają laureaci Hermesa „Poradnika Restauratora” z poprzednich lat. Na tym polega prestiż nagrody.

 

HERMES KULINARNY – NOMINACJE:

RESTAURACJA

Belvedere (Warszawa) – Tomasz Łagowski
TU. Restaurant (Poznań) – Filip Cwojdziński
Górecznik (Antonin) – Magdalena Ossowska
Gryfon (Jastarnia) – Piotr Lisakowski
Tygle Gdańskie (Gdańsk) – Michał Stężalski

RESTAURACJA HOTELOWA

Hotel Warszawa, Szóstka (Warszawa) – Dariusz Barański
Hotel Harnaś, Widok (Bukowina Tatrzańska) – Marcin Gruszka
Hotel Courtyard by Marriott Gdynia Waterfront, Searcle (Gdynia) – Przemysław Woźny, Piotr Sójka
Hotel Royal Tulip Warsaw Centre, Mozaika (Warszawa) – Tomasz Koprowski
Hotel Jakubus, Jakubus (Jakubowice) – Marcin Bielec

NOWE POKOLENIE POLSKIEJ GASTRONOMII

Alan Ławrynowicz, Piwna47 Food & Wine Bar (Gdańsk)
Weronika Gurynow, Mugi Izakaya (Warszawa)
Patryk Buchta, Pracownia Smaków (Jełowa)

oprac. H.Handkowska

Udostępnij artykuł