„Marzenia trzeba spełniać, nie tylko o nich myśleć” – czyli motto, które definiuje kolejną parę finału KPP

Aktualności

„Marzenia trzeba spełniać, nie tylko o nich myśleć” – czyli motto, które definiuje kolejną parę finału KPP

Daniel Warszawski i Eryk Czarnecki to niezastąpiony duet, który we współpracy osiąga najwyższe szczyty kulinarne. Już na końcu września zaprezentują swoje umiejętności podczas finału Kulinarnego Pucharu Polski.

Daniel Warszawski jest szefem kuchni w restauracji w Hotelu H15 Boutique w Warszawie. Reprezentował Polskę na olimpiadach kulinarnych w Erfurcie (2016 rok) oraz w Stuttgarcie (2020), gdzie zdobył wraz z reprezentacją dwa srebrne i 1 złoty medal. W swojej restauracji kieruje się czerpaniem z historii rodzimej kuchni oraz bogactwa naturalnego Polski. Uważa, że dla każdego kucharza największą nagrodą powinien być uśmiech gościa po posiłku. Pochodzi ze Śląska, co widoczne będzie w konkursowych daniach. Jego niezmiennym mottem jest, że “marzenia trzeba spełniać, nie tylko o nich myśleć”.

Eryk Czarnecki pierwsze kulinarne kroki stawiał w Hotelu H15 Boutique u boku szefa Wojciecha Kiliana. Kolejnym krokiem była praca w wielu warszawskich restauracjach, gdzie szlifował swoje umiejętności pod okiem wybitnych szefów kuchni. Po paru latach wrócił do Hotelu H15, gdzie obejmuje stanowisko Szefa zmiany. Oprócz gotowania jego wielką pasja jest zdrowy tryb życia i sport. Uwielbia eksperymentować ze smakami kuchni azjatyckiej, skąd często czerpie inspiracje.

27 i 28 września powalczą o tytuł najlepszego z najlepszych, serwując dania, które podbiją nie tylko kubki smakowe, ale i zaskoczą swoim wyglądem.