Lista uczestników zakwalifikowanych do konkursu L’Art de la cuisine Martell 2018, który odbędzie się 3 marca w Rynie. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.
- Jakub Sytykiewicz, Martin Guz, Restauracja Cucina, Poznań
- Konrad Wieczorek, Mariusz Fic, Restauracja Albertina, Kraków
- Łukasz Stepnowski, Dominik Bosek, Restauracja Amber Room, Warszawa
- Mariusz Bobek, Michał Cielesta, Restauracja Amarylis, Kraków
- Marcin Ćwik, Mikołaj Kruszona, Restauracja Nifty No. 20 Puro Hotel, Poznań
- Rafał Stegnicki, Wiktor Wielgus, Nicolaus Toruń Hotel, Toruń
- Łukasz Zygmunt, Dawid Konieczny, Heron Live Hotel, Sienna
- Mateusz Jarosławski, Piotr Birkenmayer, Restauracja Haston City Hotel, Wrocław
- Jarosław Owczarczyk, Robert Branicki, Restauracja Pink Lobster, Warszawa
- Wojciech Komsa, Sebastian Błażejowski, Belvedere Cafe Łazienki Królewskie, Warszawa
- Marcin Opioła, Swiatosław Pisak, Restauracja “Tradycja – Nowa Kuchnia Tatr”, Bukowina Tatrzańska
- Adrian Głowala, Filip Niewiatowski, Restauracja Olkuska 7 by Jarek Uściński, Warszawa
- Radosław Gierałtowski, Łukasz Jabłoński, Restauracja Szafarnia10, Gdańsk
- Oskar Nowicki, Małgorzata Pindych, Restauracja Krew i Woda, Gdynia
- Mateusz Sawicki, Rafał Błoński, Villa AntoninA & Restauracja Projekt 36, Sopot
- Eryk Mazurek, Dawid Błaszczak, Restauracja Aruana, Hotel NARVIL Conference & Spa, Serock
Drużyna Rezerwowa:
- Łukasz Kukczyński, Grzegorz Marzejon, Restauracja L’Entre Villes, Sopot