27 marca w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Mysiadle k/Warszawy odbędzie się druga edycja Kulinarnego Pucharu Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego. Konkurs jest dedykowany dla uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.
O puchar walczyć będzie dziesięć dwuosobowych drużyn, które przygotują przystawkę na bazie mięsa wołowego i danie główne z wykorzystaniem wieprzowiny.
Zgłoszenia drogą mailową na adres: sylwia.boetcher@gmail.com można nadsyłać do 10 marca.
Organizatorem i pomysłodawcą wydarzenia jest Związek Polskie Mięso, a za jego realizację odpowiedzialna jest Akademia Kulinarna Marcina Budynka. Konkurs został objęty patronatem Klubu Szefów Kuchni. Projekt finansowany jest z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego i Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.
Regulamin i formularze do pobrania: https://t.ly/Wgb29