24 listopada w restauracji L’entre Villes w Sopocie odbyła się kolejna kolacja z cyklu Kitchen Art With The Greatest. Tym razem gościem był szef Arkadiusz Bober. Przygotował on 7-daniową kolację pt. „Kulinarny poker”. W menu znalazła się m.in.: dzika kaczka z dynią, burakami i kawą, tatar z makreli i ostryg z wasabi, homar w postaci popularnego „paprykarza” czy czarny rosół.
– Lubię proste połączenia smaków. Proste, ale takie, które potrafią zaskoczyć i wprowadzą coś zupełnie nowego – mówił szef Arkadiusz Bober.
– Nie ważne czy to event czy zwykła kolacja, robimy to co trzeba, jak najlepiej się da. Podstawą jest dobry zespół i dobre jakościowo produkty. Mamy pomysł, realizujemy go. Wszystko musi po prostu grać –mówił Sławomir Hahn, szef kuchni L’Entre Villes w Sopocie.
– Współpraca z Arkiem układa nam się bardzo dobrze. Każdy event daje nam szansę nauczenia się czegoś nowego od siebie nawzajem. Możemy coś podpatrzeć, zmienić, wprowadzić swoje pomysły – mówił sous chef Michał Skowerski.
Arkadiusz Bober obecnie prowadzi własną restaurację w Anglii. Poprzednio pracował dla Jasona Athertona (Pollen Streen Social 1*) i Kobe Desremaults (in de wulf 1*, Belgia).
Fot. Piotr Tomkowski