Wczesną jesienią cała branża spożywcza i HoReCa ponownie spotkają się w Poznaniu. Od 26 do 28 września potrwają tam targi Polagra. Towarzyszyć im będzie m.in. finał Kulinarnego Pucharu Polski oraz warsztaty dla kucharzy, rozstrzygnięcie ogólnopolskiego plebiscytu na najpopularniejsze restauracje, debaty i szkolenia.
Aż trzy lata najlepsi kucharze i szefowie kuchni czekali na finał 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Zwycięzcy konkursów nominowanych rozpoczną finałową rywalizację w poniedziałek, 26 września.
Dla każdego z nich udział w konkursie stanowi arcyważny krok na zawodowej ścieżce, okupiony trudem wielomiesięcznych przygotowań i wyczerpujących treningów. W tym roku wymagają one szczególnej kreatywności, bo zawodnicy sami muszą wybrać składniki główne potraw. Dwa konkursowe dni (26 i 27 września) zwieńczy uroczysta gala, na której poznamy „Najlepszego z Najlepszych”.
Przez trzy dni targów Polagra potrwa Chefs Academy, czyli warsztaty prowadzone przez mistrzów kuchni – Ernesta Jagodzińskiego, Rafała Koziorzemskiego i Tomasza Purola. Pierwszego dnia na scenie pojawią się również laureaci ogólnopolskiego plebiscytu „Mistrzowie Smaku” dla właścicieli najpopularniejszych restauracji, lokali gastronomicznych, barów, kucharzy, kelnerów i managerów. Całość wzbogacą kongres Polagra Export Meeting, debaty i szkolenia.
Święto branży spożywczej i HoReCa rozpocznie się w sobotę, 24 września, wraz ze startem targów Smaki Regionów. POLAGRA potrwa od poniedziałku, 26 września. Co ważne, bilet zakupiony na to wydarzenie upoważnia również do zwiedzania targów Taropak.
Więcej informacji na www.polagra.pl i www.kulinarnypuchar.pl