Spośród nadesłanych zgłoszeń Kapituła 10. edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś (2.06) do udziału zakwalifikowała następujące drużyny:
KATEGORIA PROFESJONALIŚCI
1. Tomasz Sowiński oraz Marcin Kowalski – restauracja Pasja (Gorzów Wlkp.)
2. Marcin Ćwik i Mikołaj Kruszona – restauracja Nifty No.20 Puro Hotel (Poznań)
3. Paweł Żukowicz i Przemysław Siuda – restauracja Sowa (Bydgoszcz)
4. Janusz Sychta oraz Dawid Widrowski – Sheraton Sopot Hotel
5. Hubert Misterkiewicz i Łukasz Wolny – Hotel Słoneczny Zdrój (Busko Zdrój)
6. Bartosz Ludniewski i Tomasz Szymański – Smaczna Dieta Hotel Fado (Gorzów Wlkp.)
7. Mariusz Szwerluga i Piotr Kuzdro – Grand Hotel Boutique (Rzeszów)
8. Grzegorz Bucki i Adriana Wójcikowska – restauracja Amarylis (Kraków)
9. Dariusz Gibas i Sebastian Ossowski – Prologue Restaurant (Gdańsk)
10. Jakub Rusinek i Wojciech Kotula – Hotel Metropolitan (Rzeszów)
11. Dominik Moćko i Piotr Trześniewski – Hotel Marriott (Warszawa)
12. Sebastian Szynkiewicz i Patrycja Reich – Dolce Vita (Bydgoszcz)
KATEGORIA PROFESJONALIŚCI – EKIPY REZERWOWE
1. Dawid Zagrzywiec i Piotr Gipsiak – Hotel Renaissance/Hotel Courtyard
2. Jarosław Żuchowicz i Julia Włodarczyk – Hotel Mercure (Opole)
KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
1. Jakub Sobczak i Jacek Darnowski – ZSG Łódź
2. Bartosz Krajewski i Monika Lewkowicz – ZSGH Gdańsk
3. Jakub Małkowski i Paulina Karaluch – ZSG Warszawa
4. Przemysław Rybski i Dominik Wiśniewski – SGH Warszawa
5. Łukasz Florjańczyk i Grzegorz Zych – ZSG Warszawa
6. Krzysztof Kowalski i Filip Ziemiński – ZSG Rzeszów
7. Szymon Jakubasz i Weronika Pławińska – ZS NR 7 w Wałbrzychu
8. Grzegorz Królik i Arkadiusz Woźniak – Technikum Lider Lublin
KATEGORIA UCZNIOWIE – EKIPY REZERWOWE
1. Milena Koprowska i Katarzyna Polaczyk – Zespół Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego w Zielonej Górze
2. Kamila Sokołowska i Marek Krzysiak – Technikum Menedżerskie w Bydgoszczy
Wszystkie ekipy, które zakwalifikowały się do 10. edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś powinny do dnia 23 maja dokonać potwierdzenia uczestnictwa w konkursie. Potwierdzenie należy przesłać drogą elektroniczną na adres: konrad.birek@gmail.com
Brak potwierdzenia w wyznaczonym terminie spowoduje wykluczenie drużyny z konkursu i zastąpienie jej ekipą rezerwową.
Organizatorzy przypominają jednocześnie, że z dniem 27 maja 2018 roku upływa termin nadsyłania zapotrzebowania na obowiązkowe produkty konkursowe.
Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.