Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś – uczestnicy

Wydarzenia

Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś – uczestnicy

21 maja 2018

Spośród nadesłanych zgłoszeń Kapituła 10. edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś (2.06)  do udziału zakwalifikowała następujące drużyny:

KATEGORIA PROFESJONALIŚCI

1.      Tomasz Sowiński oraz Marcin Kowalski – restauracja Pasja (Gorzów Wlkp.)

2.      Marcin Ćwik i Mikołaj Kruszona – restauracja Nifty No.20 Puro Hotel (Poznań)

3.      Paweł Żukowicz i Przemysław Siuda – restauracja Sowa (Bydgoszcz)

4.      Janusz Sychta oraz Dawid Widrowski – Sheraton Sopot Hotel

5.      Hubert Misterkiewicz i Łukasz Wolny – Hotel Słoneczny Zdrój (Busko Zdrój)

6.      Bartosz Ludniewski i Tomasz Szymański – Smaczna Dieta Hotel Fado (Gorzów Wlkp.)

7.      Mariusz Szwerluga i Piotr Kuzdro – Grand Hotel Boutique (Rzeszów)

8.      Grzegorz Bucki i Adriana Wójcikowska – restauracja Amarylis (Kraków)

9.      Dariusz Gibas i Sebastian Ossowski – Prologue Restaurant (Gdańsk)

10.   Jakub Rusinek i Wojciech Kotula – Hotel Metropolitan (Rzeszów)

11.   Dominik Moćko i Piotr Trześniewski – Hotel Marriott (Warszawa)

12.   Sebastian Szynkiewicz i Patrycja Reich – Dolce Vita (Bydgoszcz)

KATEGORIA PROFESJONALIŚCI – EKIPY REZERWOWE

1.      Dawid Zagrzywiec i Piotr Gipsiak – Hotel Renaissance/Hotel Courtyard

2.      Jarosław Żuchowicz i Julia Włodarczyk – Hotel Mercure (Opole)

 

KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH

1.      Jakub Sobczak i Jacek Darnowski – ZSG Łódź

2.      Bartosz Krajewski i Monika Lewkowicz – ZSGH Gdańsk

3.      Jakub Małkowski i Paulina Karaluch – ZSG Warszawa

4.      Przemysław Rybski i Dominik Wiśniewski – SGH Warszawa

5.      Łukasz Florjańczyk i Grzegorz Zych – ZSG Warszawa

6.      Krzysztof Kowalski i Filip Ziemiński – ZSG Rzeszów

7.      Szymon Jakubasz i Weronika Pławińska – ZS NR 7 w Wałbrzychu

8.      Grzegorz Królik i Arkadiusz Woźniak – Technikum Lider Lublin

 

KATEGORIA UCZNIOWIE – EKIPY REZERWOWE

1.      Milena Koprowska i Katarzyna Polaczyk – Zespół Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego w Zielonej Górze

2.      Kamila Sokołowska i Marek Krzysiak – Technikum Menedżerskie w Bydgoszczy

 

Wszystkie ekipy, które zakwalifikowały się do 10. edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś powinny do dnia 23 maja dokonać potwierdzenia uczestnictwa w konkursie. Potwierdzenie należy przesłać drogą elektroniczną na adres: konrad.birek@gmail.com

Brak potwierdzenia w wyznaczonym terminie spowoduje wykluczenie drużyny z konkursu i zastąpienie jej ekipą rezerwową.

Organizatorzy przypominają jednocześnie, że z dniem 27 maja 2018 roku upływa termin nadsyłania zapotrzebowania na obowiązkowe produkty konkursowe.

Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.