Konkursu Polska od Kuchni

Aktualności

Konkursu Polska od Kuchni

27 kwietnia odbyła się Wielka Gala XII edycji „Konkursu Polska od Kuchni” podczas której zostały wręczone najlepszym restauracjom w Polsce nagrody – Złote Widelce. Poradnik Restauratora był partnerem medialnym tego wydarzenia.

Podczas ceremonii odbyła się również druga edycja godła promocyjnego CHEFS CHOICE. Nagroda jest przyznawana przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich i Fundację WIP firmom z sektora HoReCa potwierdzającą wysoką jakość oferowanych produktów.

Kapituła Konkursu przyznała również wybitnym kucharzom – autorytetom w środowisku 3 zaszczytne tytuły ARCYMISTRZ SZTUKI KULINARNEJ.
Lista nagrodzonych:

LAUREACI CHEFS CHOICE

SEROWARNIA NA ZIELONEJ ŁĄCZCE

ROYAL APLE PRODUCENT firma ACTIV

PACZKA WĘDLIN Z RUSIBORZA

ARCYMISZTRZOWIE SZTUKI KULINARNEJ

MARCIN SOBÓL PREZES STOWARZYSZENIA EURO TOQUES POLSKA

BARTOSZ PETER INSTYTUT KULINARNY TRANSGOURMET

MICHAŁ MATUSZEWSKI SZEF KUCHNI RESTAURACJI I LOVE ITALY

JAROSŁAW UŚCIŃSKI PREZES OGÓLNOPOLKIEGO STOWARZYSZENIA SZEFÓW KUCHNI I CUKIERNI

NAGRODY SPECJALNE

KATARZYNA BOSACKA ,, ZA PROPAGOWANIE ZDROWEGO STYLU ODZYWIANIA”

LUBIANA LIDER RYNKU PORCELANY W POLSCE

SZEF KUCHNI ROKU 2024 PATRYK KOTARBA

MANAGER ROKU 20244 W GASTRONOMII JUSTYNA OSSOWSKA RESTAURACJA RyBaśkA

ODKRYCIE GASTRONOMICZNE ROKU MY PLACE BAR & RESTAURANT HOTEL MY STORY GDYNIA

DEBIUT GASTRONOMICZNY ROKU 2024 RESTAURACJA PRIMITIVO KUCHNIA I WINO WARSZAWA

HOTELOWA RESTAURACJA ROKU 2024 RESTAURACJA PRZĘDZALNIA ,,Hotel Fabryka Wełny” PABIANICE

KOBIECY WYMIAR W GASTRONOMII RESTAURACJA KUŹNIA SMAKÓW ZŁOTY STOK

NAJLEPSZA RESTAURACJA NA KURPIACH RESTAURACJA MIODOWA HOTEL KORONA OSTROŁEKA

NAJLEPSZA RESTAURACJA NA KASZUBACH RESTAURACJA MAŁA CEGIELNIA MISZEWO

NAJLEPSZA RESTAURACJA RODZINNA W 2024 ROKU W GDAŃSKU RESTAURACJA FENOMEN

SKLEP GASTRONOMICZNY ROKU 2024 STREFA RYBNA WARSZAWA

CUKIERNIA ROKU 2024 W POLSCE PASTICCERIA GELATERIA MIGNONTOP MARKA ZŁOTEGO WIDELCA

NAGRODY ZŁOTY WIDELEC

KUCHNIA AUTORSKA

RESTAURACJA REPUBLIKA RÓŻ by Andrzej Gołąbek POZNAŃ

RESTAURACJA MOONSFERA WARSZAWA

RESTAURACJA SCORIA BYDGOSZCZ

KUCHNIA POLSKA

RESTAURACJA ŚWIĘTOSZEK TARTUFE WARSZAWA

RESTAURACJA KUCHARIA 2 GDAŃSK

KUCHNIA WĘGIERSKA

RESTAURACJA BALATON ZABRZE

KUCHNIA AZJATYCKA

RESTAURACJA TRAN TRAN

KUCHNIA GALICYJSKA

WILLA BIAŁA WARSZAWA

KUCHNIA UKRAIŃSKA

INSPECTOR LOUGNE WARSZAWA

KUCHNIA MIĘDZYNARODOWA

RESTAURACJA CANONE SHOW

KUCHNIA EUROPEJSKA

REZO RESTRO & BAR SUCHA BESKIDZKA

RESTAURACJA MONTE CARLO KIELCE

RESTAURACJA SZEROKA 9 TORUŃ

RESTAURACJA U KELNERÓW ZABRZE

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA

RISTORANTE MARE e MONTI ŁÓDŹ

RESTAURACJA GIOVANI RUBINO WARSZAWA

RESTAURACJA MILANOVO WARSZAWA

RESTAURACJA BRINDISI WARSZAWA

RESTAURACJA TORMINA OŚWIĘCIM

RESTAURACJA ZIELONA GÓRKA PABIANICE

RESTAURACJA I LOVE ITALY JELENIA GÓRA

RESTAURACJA I LOVE PASTA JELENIA GÓRA

RESTAURACJA VERDE OLIVA WARSZAWA

RESTAURACJA OH WINE WARSZAWA

RESTAURACJE HOTELOWE

RESTAURACJA REGIMENT 1884 HOTEL TRAUGUTTA BIAŁYSTOK

RESTAURACJA POLSKA AIRPORT HOTEL OKĘCIE WARSZAWA

RESTAURACJA SUDAVIA HOTEL SZYSZKO SUWAŁKI

RESTAURACJA SOLMARINA GRANO HOTEL GDAŃSK

RESTAURACJA HOTELOWA ADRIA RUDA ŚLĄSKA

RESTAURACJA BESKIDZKA 40 HOTEL ALPIN SZCZYRK

RESTAURACJA BROVARNIA HOTEL GDAŃSK

RESTAURACJA HOTELU BARTAN GDAŃSK

RESTAURACJA COUNTRY CLUB ŻYWIEC JELEŚNIA

RESTAURACJA FLOR No 2 HOTEL MARIOTT WARSZAWA

JAKUBUS HOTEL & RESTAURANT WILKÓW

RESTAURACJA LALA PAŁAC BRUNÓW LWÓWEK ŚLĄSKI

RESTAURACJA SALT HOTEL COPERNICUS TORUŃ

RESTAURACJA HOTELU HUGO KĘDZIERZYN KOŹLE

RESTAURACJA HOTELOWA HOTELU PIAST OPOLE

RESTAURACJA HOTELU DA VINCI GDAŃSK


Organizatorem konkursu o Złoty Widelec była Fundacja WIP. Gospodarzem uroczystości był Aiport Hotel Okęcie w Warszawie.