Koncept kulinarny Waszyngton w SOHO by Yareal

Aktualności

Koncept kulinarny Waszyngton w SOHO by Yareal

Na gastronomicznej mapie warszawskiego Kamionka zadebiutował Waszyngton x Soho – nowy lokal w kompleksie Soho by Yareal.

Waszyngton x Soho to młodszy brat popularnego Waszyngton_W96, kontynuujący ideę lokalnego bistro łączącego kawiarnię „speciality” ze śniadaniownią. W menu, inspirowanym amerykańsko-francuskimi tradycjami, znalazły się klasyki takie jak Dutch Baby, Croque Madame, nowe odsłony Eggsluta czy angielskie śniadanie w formie terriny. Za słodką ofertę odpowiadają Monika Gontarczyk i Cezary Mścichowski z Żony Krawca Pracowni. Lokal kontynuuje również popularne kolacje degustacyjne.

Właściciel Konrad Kacperczyk podkreśla, że celem było stworzenie miejsca o luźnej atmosferze, dbającego o smak, jakość składników i relacje z sąsiadami.

Nowy lokal, o powierzchni 98 m², wyróżnia się dużymi witrynami z widokiem na park linearny oraz południowym ogródkiem. Wnętrze jest kolorowe i swobodne – projektanci postawili na zabawę formą, z nieregularnymi stołami, kolorowymi kanapami i dużą grafiką Sarah Mari Shaboyan.

Otwarcie Waszyngton x Soho wpisuje się w szerszą wizję SOHO by Yareal – nowoczesnego, lokalnego centrum zgodnego z ideą 15-minutowego miasta. Kompleks łączy funkcje mieszkaniowe, rekreacyjne i usługowe, harmonijnie integrując historyczną i nowoczesną zabudowę. W ofercie znajdują się już m.in. przedszkole, sala zabaw, Carrefour „300”, a wkrótce pojawią się kwiaciarnia, piekarnia, studio architektoniczne i Green Caffè Nero. W 2026 roku w historycznym budynku B.56 powstanie także hub gastronomiczny z konceptami Bułkę przez Bibułkę, Pollypizza Neapolitan i Baken.

Budowa ostatniego etapu inwestycji oraz remont historycznego budynku zakończą się pod koniec 2025 roku, finalizując część mieszkaniową kompleksu.

źródło: biuro prasowe Yareal Polska

oprac. H. Handkowska