9 grudnia w restauracji Przędzalnia w Fabryce Wełny Hotel & Spa w Pabianicach odbyła się wigilia Klubu Szefów Kuchni. Gości przywitał prezes KSK Jarek Walczyk oraz Waldemar Hołówka i Łukasz Konik. Podsumowali oni rok działalności Klubu oraz przedstawili plan na nowy rok 2018. A także podziękowali partnerom za współpracę. W gronie tym znalazł się Poradnik Restauratora.
Spotkanie wigilijne było też okazją do wręczania certyfikatów przyjęcia do grona Klubu Szefów Kuchni nowych szefów kuchni: Grzegorza Fica, Tomasza Krake, Pawła Pyrę i Andrzeja Jakomulskiego.
Po części oficjalnej wszystkim udzieliła się już świąteczna atmosfera, popłynęło morze wzajemnych życzeń, uśmiechów, serdeczności po czym zebrani goście mogli rozkoszować się smakami i aromatami specjalnej kolacji przygotowanej przez gospodarza spotkania czyli Wiesława Bobera.