14 stycznia szefowie z Klubu Szefów Kuchni pod wodzą prezesa Jarka Walczyka wzięli udział w 26 Finale Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, którego celem było pozyskanie środków „dla wyrównania szans w leczeniu noworodków”.
Akcja Klubu Szefów Kuchni dla WOŚP odbyła się pod Pałacem Kultury i Nauki w Warszawie. Podczas Wielkiego Finału szefowie ugotowali ponad 4000 litrów zupy pomidorowej z warzywami i wołowiną.
Ponadto, tego dnia szefowie kuchni zadbali również o ważne osobistości. W specjalnie przygotowanym namiocie powstała Restauracja WOŚP.
W wykwintnym menu znalazły się: przystawka: wędzony sum – palony ziemniak, mus z kalafiora, rukola; zupa: żurek – wędzony węgorz, mleko kokosowe, chilli; danie główne: wołowina – demi-glace, pieczarka, marchew, gnocchi w emulsji maślanej, ravioli z warzywami ratatouille; deser: beza z mascarpone i marakują.